Ranką prieš moterį pakėlusiam joniškiečiui teko atsakyti ir už anksčiau įvykdytą vagystę

Už anksčiau įvykdytą vagystę nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas, bet per teismo nustatytą terminą jau už kitą nusikaltimą baudžiamojon atsakomybėn patrauktas joniškietis 33 metų Žilvinas Žilevičius teisme turėjo atsakyti už abi nusikaltimus.

 Prieš teismą už fizinio skausmo sukėlimą stojęs joniškietis turėjo atsakyti ir už anksčiau įvykdytą vagystę.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Prieš teismą už fizinio skausmo sukėlimą stojęs joniškietis turėjo atsakyti ir už anksčiau įvykdytą vagystę.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 5:01 PM

Trečiadienį Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja Vijoleta Kurtkienė Ž.Žilevičių pripažino kaltu dėl vagystės bei fizinio skausmo sukėlimo ir skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę.

Nuteistasis buvo įpareigotas neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros įstaigose bei dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nuteistam joniškiečiui teks patuštinti ir piniginę. Teismo sprendimu Ž.Žilevičius nuo jo nukentėjusiai moteriai privalės atlyginti 15 eurų turtinę ir 1000 eurų neturtinę žalą bei 1 tūkstantį 210 eurų sumokėti nukentėjusiosios interesus gynusiam advokatui, o į ligonių kasas už nukentėjusiosios gydymą pervesti 181 eurą.

Smogė moteriai į veidą

Smurtu pasibaigęs buitinis konfliktas dėl dukrai negražintos suknelės tarp Ž.Žilevičiaus ir vienos joniškietės kilo pernai rudenį.

Iš pradžių dėl to buvo aiškinamasi telefonu. Pati mergaitė sutiko vietoj suknelės grąžinti pinigus, tačiau netrukus paskambinusi mama liepė atvažiuoti pasiimti suknelę.

Pasak Ž.Žilevičiaus, jį pasitikusi moteris išvadino vagimi, o kai jis atsikirto, puolė mušti rankose turėtu maišeliu, o vėliau – ir rankomis.

Moteris tvirtino, kad Ž.Žilevičius sugriebė ją už rankų, tampė už plaukų, smogė ranka į veidą.

Gavus nukentėjusios pareiškimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Kilo mintis apvogti žmonos darbovietę

Kadangi naują nusikaltimą Ž.Žilevičius įvykdė nepraėjus jo atleidimo nuo baudžiamosios bylos terminui, joniškiečiui teisme teko atsakyti ir už 2019 metų rudenį įvykdytą vagystę.

Tąkart šis vyras Joniškyje su bendrininku iš odontologijos klinikos pavogė seifą su daugiau nei 5 tūkstančiais eurų.

Nors vagystė buvo kruopščiai suplanuota, pareigūnai netrukus demaskavo vagišius.

Paaiškėjo, kad mintis pavogti seifą kilo Ž.Žilevičiui, kurio žmona šioje klinikoje dirbo registratore. Žmonos po darbo pasitikti ateidavęs joniškietis atkreipė dėmesį po stalu gulintį nedidelį seifą.

Ž.Žilevičius nužiūrėjo, kokį signalizacijos kodą jo žmona suspaudo pultelyje priduodama kliniką apsaugos tarnybai.

Vogti seifą joniškietis susiruošė, kai jo žmona išėjo nėštumo ir gimdymo atostogų. Vyras žinojo, kur žmona namuose laiko klinikos durų raktą, todėl į kliniką buvo įsibrauta atrakinus duris.

Grobiu džiaugėsi neilgai

Seifo vagystei joniškietis pasitelkė savo Šiaulių rajone gyvenantį draugą. Naktį į klinikos vidų įsibrovė ir seifą pagrobė šis vyras, o joniškietis tuo metu stoviniavo netoliese ir stebėjo, ar niekas jų nemato.

Pagrobtą seifą vagišiai nusinešė iki netoliese esančių garažų ir jį išplėšė. Pasiėmę pinigus seifą vagišiai įmetė į tvenkinį.

Grobį bendrininkai pasidalino. Už vogtus pinigus Ž.Žilevičius nusipirko automobilį „Opel Astra“, o jo draugas – garso aparatūrą automobiliui.

Demaskuoti vagišiai pasiskubino atlyginti atlyginti žalą, todėl pernai vasario 21 dieną tarp Ž.Žilevičiaus ir nukentėjusios įmonės atstovų buvo pasirašytas susitaikymo protokolas.

Juo remiantis Ž.Žilevičius ir jo bendrininkas prokuroro sprendimu nuo baudžiamosios atsakomybės už šį nusikaltimą buvo atleisti.

Tuo viskas ir būtų pasibaigę, jei Ž.Žilevičius jau po pusmečio vėl nebūtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už moters sumušimą.

Į teisiamųjų suolą už fizinio skausmo sukėlimą sėdęs joniškietis turėjo atsakyti ir už anksčiau įvykdytą vagystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.