Rusas ir baltarusis pasieniečiams pateikė suklastotus automobilių registracijos dokumentus

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją vykusį krovininį automobilį. Įtariama, kad sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs rusas VSAT pareigūnams pateikė suklastotą jos registracijos liudijimą.

Vyrui teko grįžti atgal į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Vyrui teko grįžti atgal į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 2:56 PM

Pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti ir baltarusiui mikroautobuso vairuotojui, patikros metu pateikusiam, įtariama, suklastotą baltarusišką mašinos registracijos liudijimą.

Trečiadienį paryčiais Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio „Renault Master“ dokumentus. Rusijos registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 28-erių minėtos šalies pilietis.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas vilkiko registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai yra visiška klastotė.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Atlikus procesinius veiksmus, užsieniečiui vilkiku leista tęsti kelionę.

Tą pačią dieną Vilniaus pasienio rinktinės Medininkų kontrolės punkte VSAT pareigūnai tikrino iš iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 38-erių Baltarusijos piliečio bei jo vairuoto 2009 m. gamybos mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter“ dokumentus. Ši transporto priemonė registruota Baltarusijoje.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas baltarusiškas automobilio registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Padvarionių užkardos pasieniečiai baltarusiui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą. Jam teko grįžti atgal į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.