Po trumpos pertraukos iš Baltarusijos į Lietuvą vėl plūstelėjo migrantai

Po pustrečios paros pertraukos pasienyje su Baltarusija vėl sulaikyti neteisėti migrantai. Kaip pranešė VSAT patarėjas Giedrius Mišutis, Ignalinos rajone pasieniečiams įkliuvo 7 Irako piliečių dokumentus turėję asmenys.

 Po pustrečios paros pertraukos pasienyje su Baltarusija vėl sulaikyti neteisėti migrantai.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Po pustrečios paros pertraukos pasienyje su Baltarusija vėl sulaikyti neteisėti migrantai.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 8:40 AM

Šeštadienį apie 2 val. nakties VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai ties Ignalinos rajono Smilginiškės kaimu sulaikė ką tik iš Baltarusijos sieną neteisėtai kirtusius 7 asmenis. Jie turėjo Irako piliečių dokumentus.

Užsieniečiai buvo pristatyti į Puškų užkardą. Jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo užsieniečiai yra izoliuoti. Įvykio aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimas.

Prieš tai paskutinį kartą iš Baltarusijos bandantys patekti migrantai buvo sulaikyti trečiadienį prie vidudienį. Tąkart Zarasų rajone, netoli sienos su Latvija sandūros, pasieniečiai užklupo 5 asmenis be dokumentų. Jie prisistatė Irako piliečiais ir pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 515 neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra daugiau kaip šešis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 m. pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 m. – 104.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausiai yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 336. Taip pat sulaikyti 46 Irano, 42 Sirijos, 39 Baltarusijos, 17 Rusijos, 11 Turkijos, 10 Šri Lankos, 6 Tadžikistano, 3 Afganistano, po 2 Jemeno ir Egipto bei 1 Somalio piliečiai ar jais prisistatę asmenys.

Pastaruoju metu labai išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Be to, pasieniečiams pagalbon atėjo pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.