Bankininkais apsimetę sukčiai pavogė beveik 35 tūkst. eurų

Ketvirtadienį ir penktadienį bankininkais apsimetę sukčiai iš žmonių Šiauliuose, Telšiuose, Alytuje išgavo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis bei pavogė beveik 35 tūkst. eurų

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 10:27 AM

Šiaulių ir Alytaus apskričių policijos komisariatai praneša apie keturis skirtingus penktadienį įvykusius atvejus, kuomet banko darbuotojais prisistatę sukčiai apgaule iš žmonių išviliojo pinigus.

Penktadienio rytą, apie 10 val. 1959 metais gimusiai moteriai paskambinęs rusiškai kalbantis vyriškis prisistatė banko darbuotoju ir, pranešęs apie tariamai iš moters vagiamus pinigus, išgavo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Jais pasinaudojus, iš Šiauliuose gyvenančios nukentėjusiosios sąskaitos pagrobti 9 tūkst. 726 eurai.

Alytaus policija skelbia, kad penktadienį 10 val. 36 min. 1951 gimusiai moteriai paskambino „Swedbank“ darbuotoju prisistatęs asmuo.

Jis pasakė, kad jos mano banko sąskaitoje yra problemų, kažkas iš jos nori padaryti neteisėtą pavedimą, todėl asmuo paklausė banko kortelės duomenų. Gavęs duomenis, sukčius nuo banko sąskaitos nuskaitė 9 tūkst. 970 eurų.

Penktadienio vidurdienį Šiauliuose, Lyros gatvėje gyvenančiai 1938 metais gimusiai moteriai paskambinę rusakalbiai asmenys prisistatė banko konsultantai, kurie išviliojo mokėjimo kortelės kodus bei elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis bei pasisavino 2 tūkst. 830 eurų.

Telšiuose tos pačios dienos pavakarę sukčius, įgijęs elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis iš 1979 metais gimusio vyro, pasisavino 2 tūkst. 991 eurą.

Panašūs atvejai – ir Vilniuje

Vilniaus apskrities policija šeštadienį taip pat pranešė apie du panašius vagysčių atvejus, įvykusius per pastarąsias porą parų.

Ketvirtadienį apie 11 valandą Vilniaus Dariaus ir Girėno gatvėje gyvenančiai 1965 metais gimusiai moteriai paskambino banko darbuotoju prisistatęs asmuo, iš jos sąskaitos pasisavinęs 9630 eurų.

Gerokai mažesnę, 357 eurų sumą sukčiai analogiškai išviliojo iš 1999 metais gimusios moters, gyvenančios Vilniuje. Dėl šių abiejų atvėjų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

„Swedbank“ birželio viduryje buvo perspėję apie fiksuojamas naujas telefoninių sukčių atakas, kuomet skambinantys asmenys prisistato banko darbuotojais ir teiraujasi, ar jų vardu buvo pildyta paskolos paraiška, taip pat praneša apie bandymą atlikti pavedimą iš kliento sąskaitos.

„Swedbank“ saugumo specialistai pabrėžia, kad banko darbuotojai niekuomet neskambina gyventojams ir neprašo atskleisti prisijungimo duomenų, slaptažodžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.