Siūlomas kyšis įklampino vairuotoją iš Baltarusijos

Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių posto pareigūnai, dirbdami kartu su Muitinės departamento Imuniteto tarnybos pareigūnais, kelyje Klaipėda- Liepoja muitiniam tikrinimui sustabdė vilkiką su puspriekabe, kurį vairavo Baltarusijos pilietis.

 Siūlomas kyšis įklampino vairuotoją iš Baltarusijos.<br> Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr.
 Siūlomas kyšis įklampino vairuotoją iš Baltarusijos.<br> Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 3:32 PM, atnaujinta Jul 15, 2021, 3:35 PM

Kaip rašoma Klaipėdos teritorinės muitinės pranešime, tikrinimo metu buvo nustatyta, kad vairuotojas tarp asmeninių daiktų gabeno 5 litrus alkoholinių gėrimų (degtinės, viskio) be banderolių. Šioms prekėms privalomų mokesčių sumokėjimą patvirtinančių dokumentų vairuotojas nepateikė.

Už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 40 iki 200 eurų. Taip pat tikrinimo metu buvo nustatyta, kad vilkiko puspriekabė nėra tinkamai užplombuota.

Nustačius minėtus pažeidimus, vairuotojas kreipėsi į Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių posto pareigūną klausdamas, ar jis galintis muitininkui „duoti grašių?“.

Pareigūnui patikslinus, už ką, vairuotojas atsakė besitikintis, kad nebus forminamas pažeidimas dėl alkoholio gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Muitinės pareigūno atsakas buvo kategoriškas - jis nurodė vairuotojui parašyti paaiškinimą dėl neužfiksuotos plombos ir gabenamo alkoholio.

Vairuotojo būta atkaklaus - net po įspėjimo apie gresiančią atsakomybę dėl kyšio siūlymo, jis dar keletą kartų muitininkui pasiūlė materialiai atsilyginti, kad šis nefiksuotų pažeidimų.

Pareigūnas informaciją apie įvykį perdavė Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriui.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, baltarusiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.