Benedikto Vanago nuotraukos iš užsienio sukėlė abejonių – pareigūnai paaiškino, kad išvyka suderinta

Įtarimų dėl smurto prieš draugę sulaukęs garsus Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas, šiomis dienomis socialiniuose tinkluose pradėjęs dalintis nuotraukomis iš Pasaulio ralio čempionato etapo Estijoje, daug kam galėjo sukelti abejonių, ar jis nepažeidžia jam skirtos kardomosios priemonės sąlygų. B.Vanagui prieš kurį laiką ikiteisminiame tyrime buvo skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pareigūnai tikina, kad išvyką į Estiją sportininkas suderino su tyrėjais, tad policija jokio pažeidimo neįžvelgia.

Benediktas Vanagas aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Benediktas Vanagas aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-16 15:23, atnaujinta 2021-07-16 15:32

Kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti – ikiteisminiame tyrime dėl galimo smurto prieš draugę Benediktui Vanagui skirta prieš keletą dienų. Jam taip pat uždrausta artinti prie smurtu jį apkaltinusios moters, jis įpareigotas nebendrauti ir neieškoti ryšių su ja. 

Šiomis dienomis socialiniuose tinkluose lenktynininkui pradėjus dalintis vaizdais iš Pasaulio ralio čempionato etapo Estijoje daug kam galėjo kilti klausimas: ar nepažeidžiamos kardomosios priemonės sąlygos?

Lrytas.lt kreipėsi į Vilniaus apskrities VPK ir čia sužinojo, kad pareigūnai pažeidimo neįžvelgia, savo išvyką į Estiją garsus lenktynininkas su tyrėjais suderino. 

„Išvyka susijusi su jo veikla, buvo gautas jo prašymas. Tad tyrėjas viską žino, jis šį prašymą patenkino, nes buvo gana motyvuotas, pagrindo neleisti nebuvo“, – teigia pareigūnai.

Jie taip pat paaiškino, kad tokiais atvejais išvykas derinti būtina su ikiteisminio tyrimo pareigūnais. Jei įtariamasis išvyktų to nederinęs su tyrėjais, šiems tai būtų pagrindas kreiptis į prokuratūrą su prašymu kardomąją priemonę sugriežtinti.

Smurtą neigia

Garsus lenktynininkas Benediktas Vanagas smurtu prieš draugę buvo apkaltintas birželio pabaigoje. Pareiškimą policijai parašiusi moteris tąkart teigė, kad jis spyrė jai į veidą, kai ji nesutiko pildyti „tam tikrų pageidavimų“. Kokia tai buvo pageidavimai, moteris nepatikslino, tačiau teigė, kad per 6 draugystės metus jai teko nuolat susidurti su pavydo ir pykčio proveržiais. Tiesa, fizinis smurtas niekada neprasiverždavo.

„Anksčiau jis buvo užsimojęs, bet netrenkė“, – lrytas.lt yra sakiusi moteris.

Gavę moters pareiškimą, Vilniaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Pats B.Vanagas smurtą neigia. 

„Savo asmeninio gyvenimo niekada nekomentavau. Ši mano nuostata nesikeis ir toliau. Smurto atvejį kategoriškai neigiu, bet tai palikime ištirti tos srities profesionalams.

Nuoširdžiai atsiprašau, jei jus nuvylė šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia apie tariamą smurto atvejį. Ačiū už supratimą“, – pasklidus žiniai apie incidentą socialiniame tinkle „Facebook“ rašė jis.

Lenktynininkas yra vedęs, su žmona Giedre augina du vaikus.

Sulaukė prestižinių įvertinimų

Vienas garsiausių šalies sportininkų karjerą pradėjo nuo žiedinių lenktynių. 2008 metais B.Vanagas buvo išrinktas Lietuvos automobilių klubo prezidentu, dalyvauja Dakaro ralyje ir kitose prestižiniuose tarptautinėse varžybose. Jis tapo daugkartiniu įvairių mūsų šalies ralio varžybų nugalėtoju, laimėjo Baltijos ralį.

44 metų sportininkas aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje.

Lenktynininkas organizuoja įvairius sporto renginius – pavyzdžiui, „Velomaratoną“, kuris, kaip skelbiama, atspindi keturias svarbiausias vertybes – šeimą, sveikatingumą, ekologiją ir saugų eismą.

B.Vanagas už nuopelnus sportui buvo apdovanotas tiek Vilniaus, tiek centrinės valdžios – jam buvo įteikta Šv.Kristoforo statulėlė, sulaukė įvertinimo ir iš Kultūros ir sporto departamento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.