Lenkų policija nufilmavo: už pavojingus vilkiko manevrus lietuvis vairuotojas liko be teisių Tragedijos išventa tik per plauką

Nežymėtu policijos automobiliu patruliuojantys Lenkijos pareigūnai užfiksavo pavojingus įžūlaus vilkiko vairuotojo iš Lietuvos manevrus. Nors lietuvis ir teisinosi, kad skuba namo, lenkai iš jo atėmė teisę vairuoti.

 Už pavojingus vilkiko manevrus lietuvis vairuotojas liko be teisių.<br> Stop kadras iš Lenkijos policijos filmuotos medžiagos
 Už pavojingus vilkiko manevrus lietuvis vairuotojas liko be teisių.<br> Stop kadras iš Lenkijos policijos filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 2:47 PM, atnaujinta Jul 19, 2021, 3:30 PM

Incidentas praėjusią savaitę įvyko kelyje Suvalkai- Balstogė. Nežymėtu automobiliu šiame kelyje patruliavę Palenkės vaivadijos pareigūnai pamatė, kaip vilkikas su lietuviškais valstybiniais numeriais lenkia automobilių koloną. Sunkiasvoriams šioje vietoje lenkti kitas transporto priemones draudžiama.

Lenkiamoje kolonoje buvo ir daugiau vilkikų. Tuo tarpu lietuviško vilkiko vairuotojas matė iš priekio atvažiuojančius automobilius, tačiau atgal į koloną nesiprašė ir stengėsi ją visą aplenkti. Tai privertė priešais važiuojančių automobilių vairuotojus stabdyti, susidūrimo išvengta tik dėl to, kad vienos mašinos vairuotojas pasuko į kelkraštį. 

Tragedijos išventa tik per plauką. 

Visus pavojingus vilkiko manevrus fiksavo pareigūnų automobilio kamera.

Netrukus pareigūnai vilkiką „Mercedes-Benz“ sustabdė. Paaiškėjo, kad jį vairuoja 59 metų lietuvis.

Paaiškėjo, kad greta visų pažeidimų, baldų dalis gabenantis lietuvis taip pat ir neturėjo teisės tuo metu važiuoti vilkiku, nes pažeidimo padarimo metu galiojo ribojimai sunkiasvoriui trsansportui.

Vairuotojas teisinosi, kad skuba namo. Tačiau tai Lenkijos policininkams nepasirodė svariu argumentu kelti pavojų kitiems eismo dalyviams. Todėl iš lietuvių buvo atimta teisė vairuoti. Dėl tolesnio tolesnio jo likimo spręs teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.