Joniškyje – kruvinos išgertuvės: peršautas girtas neseniai už išžaginimą nuteistas nepilnametis Įvykio vietoje policija aptiko ginklų arsenalą

Joniškyje, Žagarės gatvėje, vykusios išgertuvės baigėsi septyniolikmečio vaikino sužalojimu – į nepilnametį iš pneumatinio ginklo šovė jo dėdė.

Pradėtas tyrimas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pradėtas tyrimas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-22 09:45, atnaujinta 2021-07-22 14:30

Šį įvykį tirti ėmę pareigūnai įtariamojo namuose rado tikrą ginklų arsenalą.

Į tyrėjų dėmesį pateko ir nukentėjęs septyniolikmetis. Už išžaginimą neseniai nuteistas, tačiau laisvėje paliktas nepilnametis naktį turėjo leisti savo namuose, o ne girtauti pas dėdę.

Apie Joniškyje šūviu į pilvą sužalotą septyniolikmetį policijos pareigūnams buvo pranešta liepos 21-ąją apie pirmą valandą nakties. Į ligoninę nuvežtam nepilnamečiui medikai iš poodinio sluoksnio ištraukė šratą ir išleido vaikiną gydytis ambulatoriškai.

Taip pat paaiškėjo, kad nukentėjusysis yra neblaivus – jam alkoholio matuokliu buvo nustatytas lengvas (1,31 prom.) girtumo laipsnis.

Policininkams septyniolikmetis tvirtino, kad jį lipant namo išorėje esančiai laiptais į antrąjį aukštą sužalojo nežinia iš kur namo kieme atsiradę du kaukėti asmenys.

Tokia nukentėjusiojo versija tyrėjams pasirodė kiek keista, juolab, kad vaikinas stengėsi akcentuoti, kad naktį leido namuose.

Paaiškėjo, kad nukentėjęs nepilnametis neseniai buvo nuteistas už neįgalios bendraamžės išžaginimą. Už tai teismas nepilnamečiui skyrė 1 metus ir 8 mėnesius laisvės atėmimo, tačiau bausmės vykdymą atidėjo vieneriems metams.

Laisvėje paliktam septyniolikmečiui teismas skyrė įpareigojimų – nuteistasis buvo įpareigotas nuo 21 valandos vakaro iki ryto laiką leisti namuose.

Tyrėjai išsiaiškino, kad septyniolikmetis pažeidė jam skirtus teismo įpareigojimus ir naktį girtavo savo 30 metų dėdės namuose.

Kol kas aiškinamasi, ar nepilnametis buvo sužalotas per išgertuves kilusį konfliktą, ar nukentėjo netyčia, kai per išgertuves buvo sumanyta pašaudyti iš namuose turimų ginklų.

Kratą nukentėjusiojo dėdės namuose atlikę pareigūnai rado pusiau automatinį orinį pistoletą „Powerline by Daisy 415“, orinį pistoletą „Perfecta“, orinį šautuvą, dujinį pistoletą „BLOW P99-A“, kastetą, tris suspausto oro balionus ir vieną šratą.

Rasti ginklai perduoti ekspertams, kurie nustatys, ar norint juos turėti, reikėjo gauti leidimą. Jau dabar aišku, kad dujinį pistoletą trisdešimtmetis joniškietis savo namuose laikė neturėdamas tam leidimo.

Dėl neteisėto disponavimo ginklais pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nemalonumai laukia ir per išgertuves nukentėjusio septyniolikmečio.

Apie jam skirtų teismo įpareigojimų pažeidimą bus informuota ir teismo skirtos bausmė vykdymą prižiūrinti probacijos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu