Nemažėjant pranešimų apie telefoninius sukčius – policijos įspėjimai

Sostinės policija vis daugiau sulaukia pranešimų suaktyvėjusius finansinius sukčius, kurie apsimeta bankų darbuotojais ir bando išvilioti prisijungimo prie interneto banko ar mokėjimo kortelių duomenis.

Žmonės raginami neprarasti budrumo.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Žmonės raginami neprarasti budrumo.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-28 16:39, atnaujinta 2021-07-28 16:41

Kasdien Vilniaus apskrities policija sulaukia daugiau nei 50 pranešimų apie bandymus išgauti finansinę informaciją, elektroninės bankininkystės duomenis arba kitais būdais išvilioti pinigus, taip pat pranešimų, kai žmonės, įtikėję sukčiais, netenka visų savo santaupų.

Didžiausia birželį sukčių išviliota pinigų suma siekia daugiau nei 11 tūkst. eurų. Tačiau liepos 27 d. sukčiai pasisavino iš asmens net 19 600 eurų.

Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad šie sukčiai bendrauja rusų kalba, nes skambina dažniausiai iš užsienio, todėl, pasiūlius kalbėti lietuviškai, pokalbį iškart nutraukia.

Policija perspėja, jeigu bankas arba jo atstovas prašo atskleisti savo PIN kodą ar kitus slaptažodžius, reikalauja pervesti pinigų į kitas sąskaitas, arba klausinėja apie finansinės operacijas sąskaitose, jokiu būdu negalima to daryti.

Būtina atminti, kad bankas niekada neprašys atlikti tokių veiksmų. Jei manoma, kad galimai buvo atskleisti elektroninės bankininkystės duomenis sukčiui, būtina nedelsiant kreiptis į banką ir visuomet pranešti policijai apie galimus sukčiavimo atvejus, net jei ir išvengta pakliuvimo į sukčių pinkles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.