Kraupi avarija Jonavos rajone: „Audi“ su dviem jaunais statybininkais iš Ukrainos nulėkė nuo kelio, vienas jų žuvo Įtariamas girtumas ir didelis greičio viršijimas

Paaiškėjo daugiau faktų apie tragišką avariją Jonavos rajone, kurios metu vienas jaunuolis žuvo, o kitas buvo sunkiai sužeistas. Kraupi nelaimė sekmadienio vakarą įvyko Juškonių kaime, kelyje Vilijampolė-Žeimiai-Šėta.

 Jonavos rajone per avariją žuvo "Audi" vairuotojas iš Ukrainos, o jo tautietis buvo sunkiai sužeistas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Jonavos rajone per avariją žuvo "Audi" vairuotojas iš Ukrainos, o jo tautietis buvo sunkiai sužeistas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2021, 4:30 PM, atnaujinta Aug 3, 2021, 4:31 PM

24 metų vairuotojas ir 33 metų keleivis į Lietuvą atvyko iš Ukrainos, abu dirbo statybose.

Įtariama, jog „Audi A6“ lėkė didžiuliu greičiu, gerokai viršijus toje vietoje leistiną 90 kilometrų per valandą greitį – pirminiais duomenimis, jis galėjo siekti apie 120-140 kilometrų.

Pasak teisėsaugos pareigūnų, nuo kelio nulėkusi „Audi“ daug kartų vertėsi.

Atvykus medikams, vairuotojas buvo ja negyvas, o vyresnis ukrainietis skubiai paguldytas į ligoninę.

Keleivis pajėgė įpūsti į svaigalų matuoklį, kuris parodė vidutinį girtumo laipsnį.

Įtariama, kad išgėręs buvo ir vairuotojas, tačiau tai paaiškės tik sulaukus kraujo tyrimo rezultatų.

Jaunuoliai vyko link Jonavos automobiliu, kuris formaliai priklausė kitam asmeniui, tačiau tikrasis „Audi“ šeimininkas buvo jį vairavęs vaikinas.

Nepatvirtintais duomenimis, statybininkas iš Ukrainos nusipirko šią transporto priemonę Lietuvoje, tik užregistruota ji buvo ne jo vardu.

Dar viena tragedija įvyko antradienio naktį greitkelyje Kaunas-Klaipėda ties Sitkūnų gyvenviete (Kauno r.)– susidūrus vilkikui DAF ir BMW, žuvo šį automobilį vairavęs 21 metų jaunuolis.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl BMW vairuotojo neatsargumo, kuris atsitrenkė į vilkiką su puspriekabe. Tačiau tikrasis kaltininkas, kaip ir nelaimės priežastis, išaiškės tyrimo metu.

Portalo lrytas.lt žiniomis, BMW vairuotojas gyveno ne Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.