Policija pradėjo tyrimą dėl grasinimo įvykdyti teroristinį nusikaltimą 12-koje Vilniaus objektų

Lietuvos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo įvykdyti teroristinį nusikaltimą 12-koje objektų Vilniuje.

Gautas elektroninis laiškas su grasinimais įvykdyti teroristinį nusikaltimą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Gautas elektroninis laiškas su grasinimais įvykdyti teroristinį nusikaltimą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 7:55 AM, atnaujinta Aug 5, 2021, 9:19 AM

Tyrimas pradėtas, kai Vilniuje įsikūrusi įmonė trečiadienį pranešė, jog tą pačią dieną 12 val. 32 min. gautas elektroninis laiškas su grasinimais įvykdyti teroristinį nusikaltimą.

Laiške nurodyti objektai – prekybos ir pramogų bei verslo centrai.

Patikrinimo metu įtartinų asmenų nepastebėta, įtartinų daiktų nerasta, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

Naujienų portalas lrytas.lt gavo laišką anglų kalba, kuriame grasinama Lietuvai sprogimais ir kerštu už „brolius musulmonus“. Policijos atstovai portalui lrytas.lt trečiadienį nurodė, kad minėtą laišką kelios Lietuvos žiniasklaidos priemonės. Laiško autoriai prisistatė „Alacho kariais“.

Laiške taip pat pateiktas neva užminuotų vietų sąrašas: didieji prekybos centrai, verslo centrai.

Sąraše yra Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriaus, Migracijos departamento ir kiti adresai – iš viso 12 objektų.

A. Anušauskas tvirtina, kad gauti laiškai dėl įspėjimų terorizmu Vilniuje grėsmės lygio nepadidino

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tvirtina, kad po to, kai trečiadienį buvo gauti elektroniniai laiškai su grasinimais įvykdyti teroristinį nusikaltimą 12 objektų Vilniuje, taip keršijant už „brolius musulmonus“, terorizmo grėsmės lygis šalyje išlieka žemas.

„Žvalgybos institucijos, pirmiausiai Valstybės saugumo departamentas, vertina šią informaciją ir vertina grėsmių realumą. Kaip žinoma, teroro grėsmė dabar vertinama kaip žema, ir tas vertinimas nėra pasikeitęs“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Anušauskas, kartu pabrėždamas, kad tokio pobūdžio grasinimų tikslas yra skleisti dezinformaciją ir baimę tarp gyventojų.

„Reikia atkreipti dėmesį, kad šioje srityje taip pat labai stipriai veikia dezinformacija, klaidinimas, bauginimas. Tai iš esmės yra mūsų šalies žmonių, pareigūnų bauginimas, kad jie neatliktų savo pareigų“, – aiškino krašto apsaugos ministras.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausantis politikas pasakojo, kad prieš keletą metų jis pats yra gavęs ne vieną tokio pobūdžio grasinimą.

„Prieš keletą metų po interviu Prancūzijos naujienų agentūrai gavau apie 20 panašaus pobūdžio grasinimų susidoroti, bet vienas dalykas siųsti juos iš Kanados, Prancūzijos. Patys suprantate, kaip vertiname tokių grasinimų realumą“, – tikino konservatorius.

Visgi krašto apsaugos ministras patikino, kad, nors dėl vertėjų trūkumo patikrinimai ir nėra paprasti, tačiau į Lietuvą patenkantys nelegalūs migrantai taip pat apklausiami, tikrinant, ar jie neturi ryšių su teroristinėmis grupuotėmis.

„Vertinimas ir paieška tų žmonių pabėgėlių sraute, kurie jau yra Lietuvoje, ar gali būti susiję su kokia nors nelegalia, teroristine organizacija, ISIS. Vertinimai vyksta nuolat, apklausos vyksta“, – teigė A. Anušauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business