Nelegaliai 300 eurų užsidirbti norėjusiam alytiškiui gresia 5 tūkst. eurų bauda

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas alytiškiui už neteisėtą kontrabandinių cigarečių gabenimą skirti beveik 5 tūkst. eurų baudą.

Eurai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Eurai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 3:08 PM

Per Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atliktą tyrimą nustatyta, kad 49 metų nė karto neteistas Alytaus miesto gyventojas sutiko už piniginį atlygį padėti pernešti Radviliškio rajone iš traukinio išmestas cigaretes į maždaug už 1 kilometro esantį mišką.

Kaip pranešė prokuratūra, sulaikytasis pareigūnams pasakojo, kad į jį kreipėsi nepažįstamas vyras, siūlydamas užsidirbti pinigų.

Vyras, sužinojęs, kad reikės tik nuo bėgių surinkti dėžes su cigaretėmis ir jas sunešti į miškelį, susigundė už šį darbą gauti 300 eurų atlygį. Manoma, kad gabenti nelegalias cigaretes automobiliu vyro paprašyta nebuvo.

Tyrimo duomenimis, traukiniu, važiavusiu maršrutu Vaidotai–Klaipėda, buvo gabenta daugiau nei 50 tūkstančių pakelių įvairių rūšių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Jų vertė rinkoje siekia beveik 180 tūkst. eurų.

Nepaženklintos Lietuvos banderolėmis cigaretės sulaikytos, bus sprendžiama dėl jų konfiskavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.