Šiauliuose šunimi vedinas vyriškis iš automobilio pavogė dokumentus ir pusantro tūkst. eurų

Šiauliuose šunimi vedinas įtariamasis iš automobilio pavogė dokumentus ir pusantro tūkstančio eurų.

 Šiauliuose šunimi vedinas ilgapirštis iš automobilio pavogė dokumentus ir pusantro tūkst. eurų<br> Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.
 Šiauliuose šunimi vedinas ilgapirštis iš automobilio pavogė dokumentus ir pusantro tūkst. eurų<br> Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-17 11:12

Rugsėjo 15 d. Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė 24 metų šiaulietį, kuris įtariamas prieš keletą dienų apvogęs Šiauliuose, Neringos g., stovėjusį automobilį.

Vagystę transporto priemonės savininkas pastebėjo anksti ryte. Buvo pasigesta „Toyota Avensis“ dokumentų ir pusantro tūkstančio eurų.

Netoli įvykio vietos buvo įrengtos kameros, tačiau, identifikuoti asmenį buvo sudėtinga. Pareigūnai peržiūrėję jų vaizdus, pamatė, jog vaikinas į nusikaltimo vietą atėjo su nemažu šviesios spalvos šunimi, kurio kūną juosė tamsios petnešos.

Remiantis tuo, vagystės mikrorajone buvo pradėtos vaikino, turinčio tokį šunį, paieškos. Netoli mikrarajono parduotuvės sustabdytas vaikinas, vedinas apinūdinimą atitinkančiu šunimi.

Šiaulietis iš pradžių gynėsi nieko apie jokią vagystę nežinąs, tačiau, priremtas įrodymų, prisipažino, kad jo tikslas buvo nugvelbti dyzelinio automobilio registracijos dokumentus, o automobilyje rasta nemenka pinigų suma vaikinui buvo staigmena. Vienos institucijos organizuojamus mokymus lankantis vaikinas panoro pasinaudoti galimybe iš šios institucijos gauti kompensacinę išmoką, bet tam reikėjo pateikti dyzelinio automobilio registracijos dokumentus, kurių jis pats neturėjo.

Nuo keturiolikos metu už vagystes ne kartą teistam vaikinui teismai yra įpareigoję atlyginti turtinę žalą, kurios dydis skaičiuojamas tūkstančiais eurų. Paskutinį kartą šiaulietis buvo teistas jau už plėšimą, kai su draugu prieš pora metų sumušė bejėgiškos būklės neblaivų vyrą ir pagrobė jo mobilųjį telefoną. Laisvę jis atgavo tik šių metų gegužę.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.