Po SMS žinutės pasigedo tūkstančių eurų – iš pradžių nesuprato, kas įvyko

Į sukčių pinkles patekęs 44 metų panevėžietis prarado 9,3 tūkstančio eurų. Aplink pirštą jį nusikaltėliai apsuko panaudoję suklastotą internetinę programą.

Po SMS žinutės pasigedo tūkstančių eurų – iš pradžių nesuprato, kas įvyko.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Po SMS žinutės pasigedo tūkstančių eurų – iš pradžių nesuprato, kas įvyko.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 8:38 PM

Į panevėžiečio telefoną atskriejo SMS žinutė, kad reikia patikrinti banko sąskaitą ir atnaujinti „Smart ID“ programėlę. Taip pat buvo pateikta prisijungimo prie banko internetinės sistemos nuoroda.

Paspaudęs ją vyras buvo nukreiptas į banko tinklalapį. Panevėžietis net nesuprato, kad pateko į specialiai apgavystėms nusikaltėlių sukurtą tinklalapį.

Jame viskas atrodė tikroviška, buvo visi reikiami rekvizitai ir kontaktų numeriai. Panevėžiečiui prisijungus sistema pareikalavo suvesti kodus. Vos tik jis tai padarė, iš sąskaitos buvo išskaičiuota didelė pinigų suma.

Tokiu pat būdu buvo apgauta ir 37 metų kupiškėnė. Jai į telefoną atskriejusioje SMS žinutėje buvo nurodyta, kad reikia pakeisti prisijungimo kodus, antraip sąskaita bus užblokuota.

Paspaudusi nuorodą moteris atsidūrė tariamame banko tinklalapyje ir suvedė prisijungimo duomenis. Iš jos sąskaitos buvo nuskaičiuota 5 tūkstančiai eurų.

Anksčiau nusikaltėliai tokiu pat būdu iš 38 metų Panevėžio rajono gyventojo sąskaitos pagrobė 1,1 tūkst. eurų, o iš 48 metų panevėžietės – 1,8 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.