Dėl įtariamo bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi į policiją: siekia pradėti ikiteisminį tyrimą

Aplinkos apsaugos departamento Imuniteto tarnyba, gavusi Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos skyriaus pareigūnų pranešimą dėl galimo bandymo papirkti, kreipėsi į policiją dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Aplinkos apsaugos departamento Imuniteto tarnyba, gavusi Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos skyriaus pareigūnų pranešimą dėl galimo bandymo papirkti, kreipėsi į policiją dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Aplinkos apsaugos departamento Imuniteto tarnyba, gavusi Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos skyriaus pareigūnų pranešimą dėl galimo bandymo papirkti, kreipėsi į policiją dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 1:34 PM, atnaujinta Oct 5, 2021, 1:45 PM

Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, reido metu neleistinoje vietoje pastebėjo neteisėtai žvejojantį asmenį. Pareigūnai informavo, kad tikrinant asmenį, jis siekdamas išvengti administracinės atsakomybės jiems du kartus siūlė priimti neteisėtą atlygį – 50 eurų. Žvejui buvo paaiškinta, kad asmenys, dirbantys valstybinėje tarnyboje, už darbą gauna darbo užmokestį ir jokio papildomo atlygio priimti negali.

Įvertinus tai, kad pareigūnai pranešė apie galimą bandymą papirkti valstybės tarnautojus gauta informacija pagal kompetenciją perduodama nagrinėti dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

„Apmaudu, kad žmonėms vis dar norisi „susitarti“, tačiau priminame, kad mūsų pareigūnai principingai reaguoja į bandymus jiems įteikti galimai neteisėtą atlygį ir apie tai informuoja teisės aktų nustatyta tvarka. Viliuosi, kad atvejų viešinimas sulaikys nesąžiningus žmones nuo panašių bandymų daryti neteisėtą poveikį ateityje“, – teigė Aplinkos apsaugos departamento Imuniteto tarnybos vyr. specialistas Vaidotas Glinskis.

Primename, kad apie Jums žinomus korupcijos atvejus Aplinkos apsaugos departamente galite pranešti Imuniteto tarnybai el. p. imunitetas@aad.am.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.