Tarnybinio šuns Enzo pagalba vilniečio namuose rasta narkotikų

Vilniaus apskrities VPK praneša, jog sulaikytas jaunas vyras, turėjęs galimai narkotinių medžiagų. Kratos metu jo bute tarnybinis šuo Enzo aptiko dar galimai narkotinių medžiagų. Jaunuolis sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vilniuje sulaikytas jaunas vyras, turėjęs galimai narkotinių medžiagų.<br> Vilniaus VPK nuotr.
Vilniuje sulaikytas jaunas vyras, turėjęs galimai narkotinių medžiagų.<br> Vilniaus VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-11 13:10, atnaujinta 2021-10-11 15:48

Spalio 11 d. apie 1 val. 25 min. Vilniaus apskrities policijos budėtojai gavo pranešimą, kad sostinės Architektų g., du įtartini tamsiai apsirengę vyrai su kuprinėmis vaikšto aplink automobilius ir juos apžiūrinėja.

Po kelių minučių nurodytoje vietoje pasirodė patrulių ekipažas, tačiau aplink įtartinų asmenų nerado. Policijos pareigūnai nutarė patruliuoti pėsčiomis – prie vieno iš Architektų g. namo pareigūnai pastebėjo du jaunuolius, kurie atitiko pranešėjo nurodytus požymius.

Buvo nustatytos abiejų dvidešimt dvejų metų amžiaus jaunuolių tapatybės. Sulaikytieji atrodė išsigandę, kalbėjo nerišliai, muistėsi. Dalinės apžiūros metu paklausus, ar neturi draudžiamų daiktų, abu atsakė, kad neturi.

Vieno iš sulaikytojo striukėje, po pamušalu, patruliai aptiko du folijos rutuliukai su žalia augalinės kilmės specifinio kvapo galimai narkotine medžiaga – „žole“. Jaunuolis prisipažino, kad ši galimai narkotinė medžiaga yra jo, ir paaiškino, kad „žolę“ pirko prieš pora dienų Pilaitėje.

Kratos sulaikyto jaunuolio namuose Architektų g. metu ieškant narkotinių ar psichotropinių medžiagų buvo pasitelktas Patrulių rinktinės kinologė su tarnybiniu šunimi Enzo. Kadangi Enzo baigęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų ieškojimo rengimo kursus, iškart pasyviu ženklinimu kambaryje pažymėjo juodą kuprinę. Jos vidinėje kišenėje buvo rasta du polietileniniai maišeliai su žalia aitraus kvapo augalinės kilmės galimai narkotine medžiaga.

Jaunuolis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Kartu buvęs jaunuolis patikrintas ir paleistas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Jaunuoliui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę