Gyvus šuniukus po vyšnia užkasęs kaimietis atsipirko viešaisiais darbais

Šešis ką tik atsivestus šuniukus namo kieme po vyšnia užkasęs ir taip juos myriop pasmerkęs Šiaulių rajono gyventojas 61 metų Vytas Zabotka galėjo atsidurti už grotų.

 Kalytė Mirta pati bandė gelbėti savo atžalas.<br> VMVT nuotr.
 Kalytė Mirta pati bandė gelbėti savo atžalas.<br> VMVT nuotr.
 Iš šešių užkastų šuniukų išgyveno penki. <br> VMVT nuotr.
 Iš šešių užkastų šuniukų išgyveno penki. <br> VMVT nuotr.
 Iš po žemių buvo ištraukti šeši šuniukai.  <br> VMVT nuotr.
 Iš po žemių buvo ištraukti šeši šuniukai.  <br> VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 1:09 PM

Baudžiamojon atsakomybėn už žiaurų elgesį su gyvūnais patrauktam vyrui grėsė viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Kadangi V.Zabotka kaltu prisipažino, gailėjosi dėl tokio poelgio ir sutiko su prokuroro jam pasiūlyta bausme, šį procesą buvo nuspręsta baigti baudžiamuoju įsakymu.

Jį patvirtinęs Šiaulių apylinkės teismas kaltinamajam skyrė keturis mėnesius viešųjų darbų, įpareigojant V.Zabotką per mėnesį visuomenės labui dirbti 20 valandų.

Vienas šuniukas nugaišo

Darbo neturintis, išgerti nevengiantis V.Zabotka, pamatęs, kad jo septynerių metų kalytė Mirta atsivedė šuniukų, ilgai nesvarstė ką daryti su mažyliais.

Vyras nusprendė šuniukais atsikratyti juos gyvus užkasdamas savo kieme.

Rugsėjo 12-osios naktį V.Zabotka, būdamas girtas pasiėmė kastuvą, po vyšnia iškasė duobę, į ją sumetė gyvus šuniukus ir juos užkasęs nuėjo miegoti.

Vyrui nemalonumai prasidėjo, kai naktį šunelių cypimą girdėjusi kaimynė atkreipė dėmesį į kieme augančią vyšnią atremtą kastuvą.

Negeros nuojautos kamuojama moteris priėjo arčiau ir pamatė neseniai čia iškastą ir vėl užkastą duobę. Iš po žemių kyšojo vieno šuniuko galva.

Ištraukusi šį mažylį moteris iškasė žemes ir rado dar tris šuniukus. Vienas jų jau buvo nugaišęs.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Iš po žemių ištrauktus šuniukus moteris nunešė šeimininkui. Girtas vyras pareiškė, kad šuniukai jam nereikalingi ir vėl puolė ieškoti kastuvo.

Tada moteris nusprendė netylėti. Apie tai ji telefonu pranešė gyvūnų globėjams, o pastarieji – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT).

Netrukus čia atvykę VMVT specialistai rado dar du kitoje vietoje užkastus šuniukus. Šie mažyliai buvo leisgyviai, tačiau patekę į geras rankas išgyveno.

Iš beširdžio žmogaus kalytę ir šuniukus paėmę VMVT specialistai apie šį įvykį pranešė policijos pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Kalytė bandė gelbėti savo atžalas

Liudininke tapusi V.Zabotkos kaimynė sakė nežinojusi, kad pas kaimyną auganti kalytė atsivedė šuniukų.

Būdama balkone moteris matė, kaip girtas V.Zabotka pasiėmęs kastuvą kieme iškasė duobę ir kažką atsinešė.

Moteris taip pat matė, kaip į lauką išbėgusi kalytė tą kažką įsikando į dantis ir parsinešė atgal. Taip kalytė darė kelis kartus.

Naktį kaimynė sakė prabudusi nuo iš kiemo sklindančio šuniukų cypimo, tačiau nieko blogo nepagalvojo.

Vis dėlto ryte moteris nusprendė eiti pas kaimyną ir paklausti, kas ten jo kieme cypė.

Kaimyno namuose moteris nerado, o kalytė Mirta nerimastingai žiūrėjo į kiemą.

Ten pat pažvelgusi kaimynė pamatė į vyšnią atremtą kastuvą ir nuėjo pažiūrėti, kas ten užkasta.

Neturėjo pinigų šunims išlaikyti

Baužiamojon atsakomybėn patrauktas V.Zabotka aiškino, kad taip pasielgė todėl, kad neturi pinigų ir nebūtų galėjęs išlaikyti tiek šunų.

Apie tai, kad šuniukus būtų buvę galima atiduoti į gyvūnų globos namus arba paieškoti jiems šeimininkų, vyras sakė nepagalvojęs.

Tyrėjams V.Zabotka tvirtino, kad labai gailisi dėl tokio savo poelgio ir prašė jam skirti švelnesnę bausmę. Vyras pageidavo atlikti viešuosius darbus, nes baudai pinigų sakė neturįs.

Įvertinus visas aplinkybes buvo nuspręsta šį procesą užbaigti baudžiamuoju įsakymu skiriant kaltinamajai keturis mėnesius viešųjų darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.