Vyras bandė atkeršyti ugnimi

Įkaušęs klaipėdietis nusprendė ugnimi atkeršyti draugei – padegė jos buto balkoną. Vyras tiksliai negali paaiškinti, kodėl taip pasielgė, – gal todėl, kad pas draugę buvo sugrįžęs sutuoktinis.

Išdaužęs buvusios draugės balkono stiklą vyras viduje prilaistė degiojo skysčio.
Išdaužęs buvusios draugės balkono stiklą vyras viduje prilaistė degiojo skysčio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 7:05 AM

Incidentas uostamiestyje įvyko rugpjūčio 19-osios naktį, apie pirmą valandą.

Buto savininkė išgirdo dūžtančio stiklo garsus balkone ir išėjo pažiūrėti, kas nutiko. Balkone mėtėsi butelio šukės, jautėsi degiojo skysčio kvapas.

Pradėjusi šluoti šukes ji pastebėjo, kad prie buto pirmajame aukšte balkono stovi jos draugas N.P. ir kažką krapšto. Moteris įtaria, kad vyras norėjo padegti ant balkono grindų palietą skystį.

Išvydęs draugę vyras ėmė ropštis į balkoną, o moteris bandė jį sulaikyti. Grumtynių metu padegėjas kumščiu tris kartus trenkė moteriai per galvą.

Ši vis dėto sugebėjo nustumti nekviestą svečią. Nušokęs ant žolės jis pagrasino, kad su drauge susidoros, ir nuėjo.

N.P. negalėjo teismui paaiškinti, kodėl taip pasielgė, mat tuo metu buvo visiškai girtas.

Jis nesuvokia, kas jam tą naktį užėjo, kodėl išeidamas iš namų įsipylė į butelį dyzelino ir jį pasiėmė. Degiojo skysčio jis visada turėdavo, mat vairuoja automobilinį krautuvą. Kai darbe jo lieka, jis įsipila ir parsineša namo, nes palikti degiojo skysčio negalima.

Vyras neatmetė, kad tokios kvailos mintys jam kilo iš pavydo: mat buvo grįžęs moters sutuoktinis.

N.P. tikino nenorėjęs draugei padaryti nieko bloga, tik pagąsdinti, norėjo, kad ji išeitų į balkoną. Esą jei būtų norėjęs dyzeliną uždegti, būtų taip ir padaręs.

Moteris pareiškė, kad pretenzijų N.P. neturi – jis jos atsiprašė, abu susitaikė.

Moteris atleido draugui, nors tai buvo ne pirmas kartas, kai sulaukė grasinimų, prasitarė, kad baiminasi dėl savo ir dukros saugumo – vyras prieš ją buvo smurtavęs ir prieš penkias dienas, tačiau nukentėjusioji nepageidavo, kad būti atliekamas tyrimas.

Jie – tik draugai, kartu negyveno, moters teigimu, N.P. atlygino žalą, todėl pretenzijų ji neturi. O eksperto nustatyti odos įdrėskimai atsirado, kai pati buvo neblaivi. Vyras jai esą jokių sužalojimų nepadarė, tik sukėlė fizinį skausmą.

Vyras kaltę pripažino ir gailėjosi.

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad N.P. kaltė įrodyta visiškai. Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad vyras neteistas, padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą žmogaus sveikatai ir pasikėsino tyčia padegti patalpą, bet tam buvo užkirstas kelias.

Teisiamajam yra paskirtas vienų metų laisvės apribojimas, bet baudžiamoji byla išnagrinėta priimant teismo baudžiamąjį įsakymą, nerengiant bylos nagrinėjimo posėdyje, todėl bausmė sumažinta trečdaliu.

Pavydo apakintas nevedęs vyras aštuonis mėnesius turės būti namuose nuo 23 iki 6 valandos, jei tai nesusiję su darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.