Pėsčiųjų perėjoje senolę sužalojusiam BMW vairuotojui – smūgis: po netikėtos moters mirties peržiūrės bylą

Dar vasaros pradžioje ikiteisminį tyrimą dėl pėsčiųjų perėjoje nesunkiai sužalotos 93 metų Kuršėnų (Šiaulių r.) gyventojos pradėję pareigūnai turės iš naujo peržvelgti šią bylą.

  31 metų vyro vairuojamas BMW 730 pėsčiųjų perėjoje kliudė garbaus amžiaus pėsčiąją. <br> lrytas.lt koliažas.
  31 metų vyro vairuojamas BMW 730 pėsčiųjų perėjoje kliudė garbaus amžiaus pėsčiąją. <br> lrytas.lt koliažas.
  31 metų vyro vairuojamas BMW 730 pėsčiųjų perėjoje kliudė garbaus amžiaus pėsčiąją. <br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
  31 metų vyro vairuojamas BMW 730 pėsčiųjų perėjoje kliudė garbaus amžiaus pėsčiąją. <br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2021, 5:11 PM

Spalio mėnesį pareigūnai gavo medikų išvadas, kad po avarijos praėjus daugiau nei dviems mėnesiams ši moteris mirė ir kad jos mirtis gali būti susijusi su per avarija patirta trauma.

Tokia medikų išvada turėtų sukelti nerimą garbaus amžiaus moterį pėsčiųjų perėjoje užkliudžiusiam 31 metų BMW vairuotojui.

Jei už eismo įvykio, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, šiam vairuotojui grėsė bauda arba areštas, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, tai už avarijos per kurią žuvo žmogus sukėlimą jam jau grėstų iki aštuonerių metų nelaisvės.

Jau minėto vyro vairuojamas automobilis BMW 730 garbaus amžiaus pėsčiąją Kuršėnuose, Kapų gatvėje esančioje pėsčiųjų perėjoje, kliudė birželio 21-osios popietę.

Iškviesta greitoji pagalba 93 metų moterį nuvežė į ligoninę. Nukentėjusiąją apžiūrėję medikai jai nustatė čiurnos žaizdą. Suteikus pagalbą pensininkė buvo išleista gydytis ambulatoriškai.

Dėl eismo taisyklių pažeidimo, per kurį buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, sukėlimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Taip pat nustatyta, kad pėsčiųjų perėjoje garbaus amžiaus moterį kliudęs vairuotojas automobilį vairavo būdamas blaivus.

Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, per susidūrimą su automobiliu patirtos traumos pasekmės buvo skaudžios.

Po kuriuo laiko sužalotoji atsidūrė ligoninėje iš kurios jau nebeišėjo. Rugpjūčio 21-ąją kuršėniškė mirė Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Medikai konstatavo, kad pensininkė mirė dėl eismo įvykio metu patirto kojos sužalojimo ir po šio sužalojimo atsiradusių komplikacijų.

Šias išvadas medikai pateikė ikiteisminį tyrimą dėl avarijos atliekantiems pareigūnams, kurie turės priimti galutinį sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.