Pasieniečių sulaikytus 5 migrantus ir juos gabenusius 6 sirus teismas leido suimti

Vilniaus rajono teismas leido trims mėnesiams suimti šešis Sirijos piliečius ir penkis jų gabentus migrantus, kurių tapatybė šiuo metu nustatinėjama. Šiuos vienuolika užsieniečių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai praėjusią savaitę, ketvirtadienį, sulaikė Vilniuje bei Marijampolės savivaldybėje.

 Pasieniečių sulaikytus 5 migrantus ir juos gabenusius 6 sirus teismas leido suimti.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečių sulaikytus 5 migrantus ir juos gabenusius 6 sirus teismas leido suimti.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 4:51 PM, atnaujinta Oct 27, 2021, 4:54 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, spalio 21 d. VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos pareigūnai, gavę išankstinės informacijos iš Vilniaus pasienio rinktinės kolegų, vienoje Vilniaus gatvėje sustabdė Lietuvoje ir Vokietijoje registruotus lengvuosius automobilius. Jais vyko keturi Sirijos piliečiai, turintys leidimus gyventi Vokietijoje.

Paaiškėjo, kad automobiliais taip pat vyko dar keturi asmenys. Vienas jų VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą, likę trys – vienos Europos valstybės piliečių asmens tapatybės korteles. Pirminiais duomenimis, šie dokumentai taip pat yra suklastoti.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje visiems keturiems sirams dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Padirbtus dokumentus turėjusiems užsieniečiams, kurių tapatybės šiuo metu nustatinėjamos, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais.

Tą pačią dieną Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai, kuriems talkino Marijampolės policininkai, Marijampolės savivaldybėje, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sulaikė Vokietijoje registruotą lengvąjį automobilį. Juo vyko du Sirijos piliečiai, kurie kaip ir Vilniuje įkliuvę keturi tautiečiai, turėjo leidimus gyventi Vokietijoje. Kartu su jais važiavo, pirminiais duomenimis, Sirijos pilietė. Ji patikros metu VSAT pareigūnams taip pat pateikė, manoma, suklastotą asmens tapatybės kortelę.

Kaip ir pirmuoju atveju, užsienietę vežusiems sirams pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną, o moteriai teks atsakyti už disponavimą klastote ir jos panaudojimą. Penktadienį Vilniaus regiono apylinkės teismas visiems 11-ai užsieniečių leido taikyti griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą trims mėnesiams.

Tyrimą tęsiantys VSAT pareigūnai aiškinasi klastotes turėjusių asmenų tikrąsias tapatybes ir nustatinėja jų patekimo į Lietuvą maršrutus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?