Pasieniečiams įkliuvo klastotėmis apsirūpinę iranietis ir ukrainietis

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją iranietį, kurio turėti vilkiko su puspriekabe draudimo liudijimai, pirminiais duomenimis, yra padirbti. Medininkų punkte VSAT pareigūnams įkliuvo Ukrainos pilietis, taip pat pateikęs, įtariama, klastotą dokumentą.

 Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją iranietį, kurio turėti vilkiko su puspriekabe draudimo liudijimai, pirminiais duomenimis, yra padirbti.<br>VSAT nuotr.
 Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją iranietį, kurio turėti vilkiko su puspriekabe draudimo liudijimai, pirminiais duomenimis, yra padirbti.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 2:58 PM

Trečiadienį vidudienį Vilniaus rinktinės pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusio 2010 metų laidos vilkiko „Volvo“ su puspriekabe „Krone“ dokumentus. Sunkiasvore transporto priemone gabentas konservų krovinys.

Gruzijoje registruotą vilkiką vairavo 60-ies Irano pilietis. Be kitų dokumentų, vairuotojas patikrą vykdžiusiems pasieniečiams padavė ir vilkiko bei priekabos draudimo liudijimus. VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad šie lietuviški dokumentai yra, įtariama, suklastoti.

Lavoriškių užkardos pareigūnai užsieniečiui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą ir paėmė įtartinus dokumentus. Iraniečiui vilkiku su priekaba teko grįžti į Baltarusiją.

Klastotą dokumentą konfiskavo ir trečiadienio vakarą Medininkų punkte Ukrainos piliečio vairuotą vilkiką „Mercedes Benz Actros“ su priekaba „Kassbohrer“ tikrinę pasieniečiai.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 52-ejų minėtos šalies pilietis. Į Baltarusiją priekaboje jis vežė naudotus automobilius.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas vieno iš gabentų automobilių registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, olandiškas dokumentas yra visiška klastotė.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Automobilis saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje. Užsienietis po apklausos paleistas. Jam leista toliau gabenti automobilius, kurių dokumentai buvo tvarkingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą