Areštinėje atsidūrė įtartiną automobilį gabenę du baltarusiai

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją gabentą Rusijoje registruotą įtartiną lengvąjį automobilį. Į areštinę uždarytas ne tik VSAT pareigūnams, manoma, suklastotą registracijos liudijimą pateikęs baltarusis vairuotojas, bet ir kartu vykęs keleivis.

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją gabentą Rusijoje registruotą įtartiną lengvąjį automobilį.<br> VSAT nuotr.
Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją gabentą Rusijoje registruotą įtartiną lengvąjį automobilį.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 1:52 PM, atnaujinta Jan 5, 2022, 2:25 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį vidudienį Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusio mikroautobuso „Mercedes Benz Sprinter“ su priekaba dokumentus.

2019 metais pagamintą ir Baltarusijos registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 30-ies minėtos valstybės pilietis. Kartu kaip keleivis vyko 29-erių jo tautietis.

Ant mikroautobusu vilktos keturratės priekabos užsieniečiai gabeno naudotą automobilį „BMW 525D“. Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė būtent šios transporto priemonės rusiškas registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, 2004 m. pagaminto automobilio dokumentas yra visiška klastotė.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą užsieniečiams gresia areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

„BMW“ automobilis saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje. Abu baltarusiai uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.