2021-aisiais Kauno apskrityje pradėti net 128 tyrimai dėl narkotinių medžiagų platinimo arba neteisėto disponavimo jomis labai dideliu kiekiu

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai neseniai surašė kaltinamuosius aktus ir teismui nagrinėti perdavė dvi baudžiamąsias bylas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Ikiteisminius tyrimus šiose bylose atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK) pareigūnai.

Teismui nagrinėti perduotos dvi baudžiamosios bylos dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismui nagrinėti perduotos dvi baudžiamosios bylos dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 10:53 AM

2021 m. liepos mėnesį Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK pareigūnai, siekdami išaiškinti nusikalstamas veikas, susijusias su narkotinių medžiagų platinimu, 23 metų vyro namuose surado labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Jaunuolio namuose policijos pareigūnai aptiko apie 250 gramų įvairių narkotinių medžiagų (kanapių, amfetamino, kokaino, LSD, fenetilamino ir kt.).

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėtas asmuo mamai priklausančiu automobiliu per Lietuvos Respublikos valstybės sieną iš Lenkijos Respublikos į Lietuvą gabeno narkotines medžiagas – apie 40 g kanapių. Jaunuoliui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. Jis taip pat kaltinamas kontrabanda pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 4 d. Laukiančiam teismo proceso kaltinamajam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Kitas šio policijos komisariato tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu pradėtas po to, kai į policijos pareigūnų akiratį pateko du kauniečiai – 43 metų moteris bei 42 metų vyras, kurie savo gyvenamojoje vietoje neteisėtai, galimai turėdami tikslą platinti, laikė ne mažiau kaip 9 plastikinius maišelius su 7 gramais birios medžiagos, kurios sudėtyje aptikta amfetamino. Pareigūnai, tęsdami šį tyrimą, 2021 m. gegužės mėnesį pas trečiąją įtariamąją rado labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos, kurią 42 metų moteris teigė išsikasusi iš žemės. Po žeme paslėptoje talpoje buvo labai didelis kiekis psichotropinės medžiagos – daugiau nei 110 g amfetamino ir beveik 110 g metamfetamino. Ikiteisminis tyrimas šioje byloje jau baigtas, byla perduota nagrinėti į teismą.

Pareigūnai primena, kad Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) numato laisvės atėmimą nuo dešimt iki penkiolikos metų. Praėjusiais metais Kauno apskr. VPK buvo pradėti net 128 tokie ikiteisminiai tyrimai, kai 2020-aiais – 79.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.