Klaipėdoje per parą nuo sukčių nukentėjo trys būstų pirkėjai: pervedė avansą, o pardavėjas dingo

Policija pastebi, jog vis dažniau nuo sukčių nukenčia žmonės, norintys įsigyti nekilnojamąjį turtą. Praėjusią parą vien Klaipėdos apskrities VPK užregistravo tris tokius pranešimus.

Klaipėdoje per parą nuo sukčių nukentėjo trys būstų pirkėjai: pervedė avansą, o pardavėjas dingo.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje per parą nuo sukčių nukentėjo trys būstų pirkėjai: pervedė avansą, o pardavėjas dingo.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 12:37 PM

Kaip praneša Klaipėdos apskrities VPK, sausio 17 d. gauti trys pranešimai dėl apgavysčių, kuomet sukčiai iš žmonių išviliojo nemažas pinigines sumas. Nukentėjusieji neteko pinigų norėdami įsigyti būstą, už kurį sukčiai paprašė jiems pervesti avansą ir gavę jį su pirkėjais nebesusisiekė. Skaičiuojama, jog bendrai nukentėjusieji neteko apie 8 000 eurų.

Sausio 17 d. į Klaipėdos m. PK kreipėsi vyras (gim. 1972 m.), kuris nurodė, jog Sausio 9 d. iš savo banko sąskaitos pervedė 3 000 eurų už parduodamo buto rezervaciją. Po pervedimo susisiekti su pardavėju prisistačiusiu žmogumi vyrui nepavyksta.

Taip pat dėl sukčiavimo į Klaipėdos m. PK kreipėsi moteris (gimusi 1961 m.), kuri pranešė, kad sausio 16 d. ketindama pirkti butą pagal internete rastą skelbimą pervedė 3 000 eurų avansą.

Dar viena sukčių auka tapo moteris (gimusi 1981 m.). Į Kretingos r. PK nukentėjusi kreipėsi pranešdama, kad sausio 11 d. ketindama įsigyti butą, pervedė 2 000 eurų avansą. Su pardavėju prisistačiusiu asmeniu moteriai susisiekti nepavyksta.

Dėl minėtų sukčiavimų pradėti tyrimai.

Policijos pareigūnai įspėja, jog pastaruoju metu dažniau pasitaiko atvejų, kai sukčiai apgauna pirkti ar nuomotis būstą norinčius žmones. Kaip jau yra skelbusi Klaipėdos apskrities policija, paprastai socialiniuose tinkluose skelbimus talpinantys sukčiai – neva buto savininkai – nurodo žemesnes nei esančios rinkoje kainas, susidomėjusiems aiškina, kad esą yra užsienyje, būstu domisi daug žmonių, todėl avansą pervesti reikėtų nedelsiant, nes kažkas kitas tai gali padaryti greičiau.

Jei vis dėlto pakliuvote į sukčių pinkles, ar bent įtariate ketinimus sukčiauti – visada praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.