Pajūryje sustabdytas vairuotojas pasieniečiams ištiesė ukrainietišką klastotę

Palangos prieigose Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo, įtariama, suklastotą ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą pateikęs lietuvis. Vyras ne tik gavo baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, bet ir atsidūrė areštinėje.

 Pajūryje sustabdytas vairuotojas pasieniečiams ištiesė ukrainietišką klastotę.<br> VSAT nuotr.
 Pajūryje sustabdytas vairuotojas pasieniečiams ištiesė ukrainietišką klastotę.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 4:28 PM, atnaujinta Jan 20, 2022, 4:30 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sausio 19 d., vėlai vakare, Pagėgių pasienio rinktinės Palangos užkardos pasieniečiai ties Būtinge patikrinti sustabdė mikroautobusą „Volkswagen Crafter“ su priekaba. Joje buvo gabenamas naudotas lengvasis automobilis.

Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavęs Šakių rajono gyventojas pasieniečiams pateikė ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas pasienio pareigūnams iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – klastotė.

Vyrui už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės skirta 300 eurų bauda, o dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo – pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų. Pasieniečiai aiškinasi, kur vairuotojas įsigijo ukrainietišką klastotę.

Šakiškis po apklausos uždarytas į areštinę. Priekaba su naudotu lengvuoju automobiliu perduoda savininkei, transporto priemonių gabenimu užsiimančiai įmonei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.