Suklastoti skiepo įrašą norėjusi kaunietė išgirdo sprendimą: siūlė kyšį, o tada griebė švirkštą su vakcina ir pabėgo

Kaunietė, už kyšį norėjusi gauti suklastotą dokumentą apie pasiskiepijimą Vilkaviškio klinikoje ir iš jos pabėgusi su švirkštu, kuriame buvo vakcina, išgirdo teismo sprendimą.

Vakcinacija.<br>T.Bauro nuotr.
Vakcinacija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 3:16 PM

Į bendrovės „Aušros klinika“ procedūrinį kabinetą praėjusių metų liepą atėjusi 53 metų kaunietė slaugytojai pasiūlė 50 eurų ir pareiškė, jog skiepytis nenori, nes neva serga, tačiau jai reikalingas dokumentas, kad pasiskiepijo.

Slaugytoja atsisakė veltis į nešvarų sandėrį. Tai supratusi kaunietė staiga griebė nuo stalo paruoštą švirkštą su vakcina ir spruko.

Apie pacientės išpuolį medikai pranešė policijai. Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl siekimo papirkti ir atvirosios vagystės. Kaunietė neneigė davusi kyšį, o dėl vakcinos vagystės pateikė abejonių sukėlusią versiją.

Moteris teigė, jog tądien ji automobiliu važiavo į kaimą ir sulaukė savo vedėjos iš darbo skambučio, kad artimiausią dieną pasiskiepytų.

Kaunietė internete susirado pakeliui esančios klinikos, kurioje galėtų pasiskiepyti, adresą. Kai slaugytoja atsinešė švirkštą, atvykėlė pareiškė, kad jai vakcinos nereikia, ir ant stalo padėjo 50 eurų.

Teisme į klausimą apie švirkšto su vakcina vagystę kaunietė atsakė, kad norėjo viską greičiau baigti. Moteris aiškino, esą pati slaugytoja sakė, kad ji gali pasiimti švirkštą.

Kaunietė neva todėl taip ir padarė, kad slaugytoja neturėtų problemų dėl nesušvirkštos vakcinos. Pastarąją versiją teismas vertino kritiškai.

Kaunietei už valstybės tarnautojui prilygstančio asmens papirkimą ir atvirąją vagystę buvo skirta vienų metų laisvės apribojimo bausmė. Civilinis ieškinys šioje byloje nebuvo pareikštas.

Teismo sprendimą moteris dar gali apskųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.