Iš kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavusio kauniečio bus konfiskuota daugiau nei 30 000 eurų

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija paliko galioti Kauno apygardos teismo patenkintą Kauno apygardos prokuratūros prokurorės Inesos Gulbinienės prašymą taikyti išplėstinį turto konfiskavimą kauniečiui A.R.S. Iš nuteistojo bus konfiskuota beveik 32,5 tūkst. eurų.

Iš kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavusio kauniečio bus konfiskuota daugiau nei 30 000 eurų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Iš kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavusio kauniečio bus konfiskuota daugiau nei 30 000 eurų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 2:18 PM, atnaujinta Jan 31, 2022, 2:23 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Lietuvos apeliacinis teismas A.R.S. pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, taip pat dėl neteisėto nedenatūruoto etilo alkoholio, jo skiedinių laikymo. Atliekant papildomus ikiteisminio tyrimo veiksmus, kratų metu buvo surasta ir daug kontrabandinių cigarečių.

Iš viso asmuo neteisėtai įgijo, gabeno ir laikė 6 320 vnt. pakelių cigarečių, nepaženklintų lietuviškomis banderolėmis, kurių vertė prilygsta 250 MGL (17 730 eurų), taip pat nemažiau kaip 358,3 litrus denatūruoto ir nedenatūruoto etilo alkoholio.

Nors A.R.S. pripažino, kad padarė nusikalstamas veikas ir dėl jų gailisi, tačiau pažymėtina, kad kaltinamasis veikė tyčia, suprasdamas pavojingą veikos pobūdį, siekdamas sau finansinės naudos. Tai patvirtina ir faktas, kad kontrabandinės prekės proporcingai buvo laikomos trijose skirtingose vietose. Teismas atsižvelgė ir į tai, kad asmuo baustas administracinėmis nuobaudomis, du kartus teistas už analogiškas nusikalstamas veikas, teistumas neišnykęs.

Kratos buvo atliktos ir namuose, ir A.R.S. automobilyje, jame buvo rasta 5 300 eurų. Kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu keitė parodymus dėl šių pinigų kilmės. Pirmiausiai jis teigė, kad pinigai yra buvusios sutuoktinės, tačiau vėliau prisipažino, kad pinigai yra gauti realizavus cigaretes ir spiritą.

Atlikus kratą namuose, taip pat rasti grynieji pinigai – 37 600 eurų, 320 JK svarų sterlingų, 413 JAV dolerių. Kaltinamasis nepripažino, kad šie pinigai gauti iš nusikalstamų veikų. Jo teigimu, pinigai priklauso buvusiai sutuoktinei, su kuria tik gyvena kartu, tačiau neveda bendro ūkio. A.R.S. buvusi sutuoktinė taip pat laikėsi versijos, kad pinigai yra jos, tačiau įrodymams daugiausiai naudojo tik pinigų dovanojimo raštelius, kurie tyrimo metu buvo pripažinti klastotėmis. Bankiniai pavedimai ir kita ikiteisminio tyrimo medžiaga leido pagrįstai teigti, kad ši pora vedė bendrą ūkį.

Įvertinęs bylos duomenis, Lietuvos apeliacinis teismas Kauno apygardos teismo nuosprendį nežymiai pakeitė, tačiau paliko pritaikytą išplėstinį turto konfiskavimą ir konfiskavo 32 462 eurus. Apeliacinės instancijos teismas taip pat nusprendė, kad A.R.S. iš karto turės atlikti 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę iš jam paskirtos 2 metų laisvės atėmimo bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.