Dviejų Klaipėdos barų darbuotojams nemalonumai – policija grasina milžiniškomis baudomis

Naktį iš kovo 21 d. į kovo 22 d. Klaipėdos m. PK Reagavimo skyriaus pareigūnai vykdė priemonę, per kurią tikrino kaip naktį dirbantys barai laikosi prekybos alkoholiu reikalavimų.

Dviejų Klaipėdos barų darbuotojams nemalonumai – policija grasina milžiniškomis baudomis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dviejų Klaipėdos barų darbuotojams nemalonumai – policija grasina milžiniškomis baudomis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 3:00 PM, atnaujinta Mar 24, 2022, 3:17 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, apie vidurnaktį Priestočio g. esančiame bare, pareigūnai užfiksavo, kad darbuotojas vyrui draudžiamu laiku pardavė butelį degtinės, kurį pastarasis išsinešė iš baro patalpų.

Tokiu metu bare galima prekiauti tik pilstomais alkoholiniais gėrimais ir tik užtikrinant, kad jie bus vartojami vietoje.

Pirkėjui – 1983 m. gimusiam vyrui, kuriam nustatytas 3,15 prom. girtumas, surašytas protokolas už įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimą iš viešojo maitinimo vietos, o baro darbuotojui – už mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos pažeidimą.

Maždaug po valandos bare, esančiame Taikos pr. darbuotojas vyrui draudžiamu laiku pardavė 4 skardines alaus, kurias pirkėjas taip pat išsinešė iš baro patalpų.

1976 m. gimusiam pirkėjui, kuriam nustatytas 2,15 prom. girtumas, surašytas protokolas. Baro darbuotojui, kuriam darbo vietoje buvo nustatytas 1,19 prom. girtumas, surašyti du protokolai.

Šiuose naktiniuose baruose prekybos alkoholiu reikalavimai pažeidžiami nebe pirmą kartą – metų laikotarpyje, dėl pažeidimų Priestočio g., Klaipėdoje, esančiame bare yra pradėtos penkios, o dėl bare Taikos pr., Klaipėdoje, užfiksuotų pažeidimų – 10 administracinių teisenų.

Barų darbuotojams gresia baudos nuo 780 iki 1170 eurų.

Pirkėjams bauda gali siekti nuo 14 iki 30 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.