Klaipėdos policija pasiuntė žinutę keliautojams: veždami alkoholį, turėkite ir pirkimo čekį

Klaipėdos policija iš vieno vyro, ketinusio išvykti iš Lietuvos, konfiskavo nemažą kiekį alkoholio su itališkomis banderolėmis. Nors Europos Sąjungos viduje niekas nedraudžia laisvai vežiotis alkoholio tarp valstybių, policija teigia, jog keliautojas pažeidė galiojančią tvarką.

 Tikrinant 1987 m. gimusio vyro vairuotą automobilį „Craisler“, buvo rasta 12 butelių viskio ir 6 buteliai degtinės – iš viso 12,6 l.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Tikrinant 1987 m. gimusio vyro vairuotą automobilį „Craisler“, buvo rasta 12 butelių viskio ir 6 buteliai degtinės – iš viso 12,6 l.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 11:36 AM, atnaujinta Apr 13, 2022, 11:46 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, balandžio 12 d. Klaipėdos apskrities VPK Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai Baltijos pr., Klaipėdoje, Centriniame Klaipėdos terminale, vykdė policinę priemonę dėl nelegalių akcizinių prekių gabenimo.

Pasak policijos pranešimo, tikrinant 1987 m. gimusio vyro vairuotą automobilį „Craisler“, buvo rasta 12 butelių viskio ir 6 buteliai degtinės – iš viso 12,6 l.

„Stipraus alkoholio buteliai buvo su Italijos banderolėmis, gėrimų įsigijimo dokumentų vairuotojas neturėjo. Alkoholis buvo konfiskuotas, pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką“, – pranešė Klaipėdos policija.

Kadangi prekių judėjimas Europos Sąjungos viduje nėra ribojamas ir alkoholio su tinkamomis banderolėmis tarp valstybių vežiotis niekas nedraudžia, lrytas.lt paprašė Klaipėdos apskrities VPK patikslinti, ką konkrečiai pažeidė uostamiestyje patikrintas keliautojas.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK Jūrų uosto policijos grupės pareigūnų, išvykti iš Lietuvos ketinęs 1987 m. gimęs vyras, viršijo leistiną laisvai vežti stipraus alkoholio kiekį – leistinas kiekis yra iki 10 litrų, o jis vežė 12,6 litrų ir neturėjo gėrimų įsigijimo dokumentų“, – teigiama Klaipėdos apskrities VPK atsakyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.