Plėšimu kaltinami jauni uostamiesčio gyventojai stos prieš teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys uostamiesčio gyventojai – 22 m. mergina ir 18 m. bei 26 m. vaikinai – kaltinami plėšimu.

Plėšimu kaltinami jauni uostamiesčio gyventojai stos prieš teismą.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Plėšimu kaltinami jauni uostamiesčio gyventojai stos prieš teismą.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 9:42 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, tyrimo duomenimis, šių metų sausį, apie 7 val. ryto mergina ir du vaikinai užpuolė bei apiplėšė 45 m. klaipėdietį. Įtariama, kad trijulė išviliojo vyriškį iš vieno Klaipėdoje esančio baro, kuriame jie atsitiktinai ir susipažino.

Remiantis surinktais duomenimis, jaunuoliai pakvietė vyrą vykti kartu su jais ir pratęsti pažintį kitur, tačiau įvykiai pasisuko visai kita linkme. Naujasis pažįstamas staiga jaunuolių buvo užpultas ir iš jo pagrobtas mobilusis telefonas. Skaičiuojama, kad nukentėjusysis patyrė daugiau 1 tūkst. eurų turtinę žalą.

Trims kaltinamiesiems pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 180 straipsnio („Plėšimas“) 1 dalį. Už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko šioje byloje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė.

Prokurorė J.Rumbinaitė pažymi, jog tokios spontaniškos pažintys gali būti pavojingos ir pataria visuomet įvertinti jų riziką. „Bendraujant su nepažįstamais asmenimis privalu atkreipti dėmesį į jų elgesį, įvertinti jų ketinimus ir, kilus bent kokiam įtarimui ar dvejonei, nedelsiant nutraukti ryšius“, – teigė prokurorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.