Savo draugę sekęs kaunietis nuteistas lygtinai, įpareigotas dalyvauti elgesio pataisose

Už neteisėtą informacijos apie privatų draugės gyvenimą rinkimą bei grasinimą ją nužudyti 40 metų kauniečiui teismas skyrė vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant dvejiems metams.

Savo draugę sekęs kaunietis nuteistas lygtinai, įpareigotas dalyvauti elgesio pataisose.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Savo draugę sekęs kaunietis nuteistas lygtinai, įpareigotas dalyvauti elgesio pataisose.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 3:52 PM, atnaujinta Apr 20, 2022, 3:53 PM

Trečiadienį paskelbtu Kauno teismo nuosprendžiu P. G. įpareigotas dalyvauti elgesio pataisos programoje, neišeiti iš namų nuo 22 iki 6 val., visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotapį neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančio institucijos leidimo.

Kaip pranešė teismas, P. G. nuteistas už tai, kad nukentėjusiosios automobilio priekinės dalies, dešinės – keleivio pusės dugno magnetu pritvirtino globalios padėties nustatymo sistemos (GPS) sekiklį. Neteisėtai, neturėdamas nukentėjusiosios sutikimo ir jai nežinant, siekdamas nuotoliniu būdu sekti nukentėjusios judėjimo automobiliu trajektoriją bei buvimo vietą, iki 2020 metų rugsėjo 26 dienos rinko informaciją apie privatų nukentėjusiosios gyvenimą.

Be to, nuo 2020 metų gruodžio iki 2021 metų gegužės pabaigos sistemingai nukentėjusiajai rašė grasinančio turinio žinutes, paskambinęs grasino nužudyti, sekė jos automobilį, pradūrė dvi galines savo automobilio padangas, grasino palaukti jos laiptinėje ir nužudyti.

„Sakė, kad tai paskutinės jos dienos ir rodydamas savo ketinimų realumą vakare laukė nukentėjusiosios daugiabučio namo laiptinėje, grasino palaukti jos išeinančios iš darbo ir nužudyti, nuo daugiabučio namo sekė nukentėjusiosios automobilį, keldamas avarines situacijas ir siekdamas sustabdyti nukentėjusiosios vairuojamą automobilį, užblokavo jai kelią“, – rašoma teismo pranešime.

Iššokęs iš automobilio, vyras bandė atidaryti nukentėjusios automobilio dureles, o nepavykus grasino suspardyti.

Teismas mano, kad taip nukentėjusiąją baugindamas, tokiais savo tyčiniais veiksmais rašydamas grasinančias žinutes, skambindamas ir grasindamas nužudyti, nuolat stebėdamas nukentėjusios buvimo vietas, ją sekdamas, tyčia grasino padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai veiką ir sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą ir tokiu būdu terorizavo nukentėjusiąją.

Per teisminį nagrinėjimą P. G. savo kaltę pripažino. Jis teismui paaiškino, jog su nukentėjusiąja gyvena ketveri metai. Jau buvo teistas už smurto panaudojimą, tačiau nukentėjusiosios nemuša, tik pastūmė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Gailisi dėl įvykių.

Skiriant bausmę P. G., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė du nusikaltimus (nesunkų ir apysunkį), būdamas recidyvistu, teistas, administracine tvarka baustas.

„Atsižvelgiant į tai kas išdėstyta bei įvertinus kaltinamojo elgesį teisiamojo posėdžio metu, jį charakterizuojančias aplinkybes, nesant aplinkybių, kurios leistų motyvuotai skirti švelnesnę bausmės rūšį, konstatuotina, kad bausmės tikslai šiuo atveju gali būti pasiekti kaltinamajam skiriant laisvės atėmimą,“ – motyvavo teismas.

Atsižvelgęs, kad vyras prisipažino kaltas ir nuoširdžiai gailisi, suprato savo neapgalvotų veiksmų pasekmes, padarytos nusikalstamos veikos nepriskirtinos prie sunkių nusikaltimų, teismas rado galimybę kaltinamojo atžvilgiu laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti, paskiriant P. G. įpareigojimus.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.