Nesugebėjusi išsilaikyti teisių moteris pabandė jas nusipirkti, bet užsirovė ant sukčių Prarado 18 tūkst. eurų

Viena Klaipėdos rajono gyventoja kreipėsi į policija ir pranešė, kad susidūrė su sukčiais. Moters istorija nustebino ir pareigūnus - nesugebėjusi išsilaikyti vairuotojo pažymėjimo, moteris nusprendė jį nusipirkti. Savo paslaugas pasiūliusiems sukčiams moteris atidavė 18 tūkst. eurų.

Nesugebėjusi išsilaikyti teisių moteris pabandė jas nusipirkti, bet užsirovė ant sukčių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nesugebėjusi išsilaikyti teisių moteris pabandė jas nusipirkti, bet užsirovė ant sukčių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 12:10 PM, atnaujinta Apr 29, 2022, 12:16 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, 1996 m. gimusi Klaipėdos rajono gyventoja teisėtu būdu įgyti vairuotojo pažymėjimą bandė keliskart, tačiau, taip ir nepavykus išlaikyti egzaminų, nutarė pasinaudoti internete rastu pasiūlymu vairuotojo pažymėjimą nusipirkti už 900 eurų.

Susirašinėti su tokią „paslaugą“ siūliusiais asmenimis moteris pradėjo 2022 m. vasario mėnesį. Sutarus dėl kainos, vasario 9 d, moteris pervedė 650 eurų, o likusią sumą turėjo sumokėti jau gavusi dokumentą.

Tačiau procesas neva pradėjo strigti – sukčiai, nurodydami įvairiausias priežastis, reikalavo pervesti vis didesnes sumas – nuo 300 iki 10 000 eurų. Kai sukčiai pareikalavo dar 25 000 eurų, moteris kreipėsi į policijos pareigūnus.

Skaičiuojama, kad, ketindama apgaulės būdu įsigyti vairuotojo pažymėjimą, sukčiams moteris iš viso pervedė 18 025 eurus.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, griežčiausia už tai gresianti bausmė yra iki trejų metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.