Vagis šiaulietė prisišaukė feisbuke paviešinusi savo atostogų nuotraukas

Savo sesers namus apvogęs 19 metų Joniškio rajono gyventojas Tomas Juškevičius ir septyniolikmetė jo bendrininkė Šiaulių apylinkės teisme išgirdo nuosprendį.

 Feisbuke bei kituose socialiniuose tinkluose paviešintos atostogų nuotraukos gali patrakti vagišių dėmesį. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Feisbuke bei kituose socialiniuose tinkluose paviešintos atostogų nuotraukos gali patrakti vagišių dėmesį. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 4:55 PM

Kaltu dėl vagystės pripažintam T.Juškevičiui teismas skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Subendrinus šią bausmę su anksčiau už kitus nusikaltimus paskirtomis ir neatliktomis bausmėmis vagišiui už grotų būtų tekę praleisti dvejus metus ir du mėnesius, tačiau teismas šios bausmės vykdymą atidėjo dvejiems metams.

T.Juškevičiui beliks per du mėnesius sumokėti teismo nuosprendžiu jam paskirtą 3 tūkstančių 350 eurų baudą ir laikytis jam per bausmės atidėjimo laikotarpį paskirtų įpareigojimų.

Vos 19 metų sulaukusiam T.Juškevičiui šis nuosprendis – jau penktasis.

Nepilnametę nuo baudžiamosios atsakomybės atleido

Kartu su T.Juškevičiumi į teisiamųjų suolą sėdusią septyniolikmetę teismas pripažino padariusią vagystę, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės atleido, kaip nukentėjusiųjų atsiprašiusią, iš dalies padarytą žalą atlyginusią nepilnametę, kuri prisipažino kalta, gailėjosi dėl įvykdyto nusikaltimo ir tikėtina daugiau nebenusikals.

Teismas šiai nepilnametei skyrė auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimą ir elgesio apribojimą aštuoniems mėnesiams, įpareigojant: būti namuose nuo 22 iki 6 valandos, mokytis arba dirbti ir be šių priemonių vykdymą kontroliuojančių institucijų žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

Teismo sprendimu ši nepilnametė arba jos atstovė pagal įstatymą kartu su T.Juškevičiumi privalės solidariai atlyginti ir nukentėjusiesiems padarytą 3 tūkstančių 66 eurų turtinę žalą.

Pamatė sesers atostogų nuotraukas

Savo sesers namus T.Juškevičius kartu su nepilnamete drauge apvogė pernai rugsėjo mėnesį.

Mintis apvogti artimus žmones T.Juškevičiui kilo sužinojus, kad jo sesuo su vyru išvyko atostogauti.

Apie tai T.Juškevičius sužinojo pamatęs sesers feisbuko profilyje jos atostogų nuotraukas. Vaikinas parašė seseriai, kad nuotraukos labai gražios ir paklausė, ar ji su vyru ne Lietuvoje. Nieko blogo nepagalvojusi moteris broliui parašė, kad ji yra ne Lietuvoje.

Tai sužinojęs T.Juškevičius subrandino vagystės planą. Pirmiausia jis kartu su savo nepilnamete drauge įsibrovė į sandėliuką, iš kurio pagrobė kelis įrankius.

Po to pora išplėšė langą ir įsibrovė į butą, kur pagrobė per pusšimtį butelių alkoholinių gėrimų, drabužių, bižuterijos, parfumerijos bei 1 tūkstantį 950 eurų grynųjų pinigų. Iš viso vagišiai pagrobė turto už 3 tūkstančius 465 eurus.

Vagišius demaskavo stebėjimo kameros įrašas

Vagystę pastebėjo ir apie tai policijai pranešė nukentėjusiųjų tėvai, kurie ateidavo į butą pamaitinti akvariume plaukiojančių žuvelių.

Demaskuoti vagišius padėjo nukentėjusiųjų kaimyno įrengta vaizdo kamera. Atpažinti T.Juškevičius ir jo nepilnametė draugė buvo sulaikyti.

Už grotų atsidūręs T.Juškevičius tvirtino, kad yra nekaltas, nes iš sesers tikrai nevogtų.

Neginčijamų įrodymų priremtas vagišius teisme jau nebeneigė apvogęs sesers namus, tačiau tvirtino negalėjęs pavogti tiek daug alkoholio butelių ir pinigų.

Iš sesers namų išneštą alkoholį T.Juškevičius pardavė už kur kas mažesnę kainą, o gautus pinigus išleido.

Brolį atpažino iš drabužių ir eisenos

Nepilnametė T.Juškevičiaus draugė kalta dėl jai inkriminuotos vagystės prisipažino ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme.

T.Juškevičiaus apvogta sesuo per ikiteisminį tyrimą sakė, kad iš pradžių rūpinosi broliu, buvo jam suradusi darbą, priėmusi pas save gyventi. Tačiau nepilnametę draugę susiradęs brolis pradėjo nebegrįžti į namus, meluoti, o po to išsikraustė gyventi kitur.

Apie apvogtą butą moteris sužinojo iš savo uošvių, kurie jai su vyru išvykus į kelionę ateidavo į butą pamaitinti akvariumo žuvelių.

Kad į butą įsibrovė jos brolis su savo nepilnamete drauge, moteris suprato peržiūrėjusi jai atsiųstą kaimyno vaizdo stebėjimo kameros įrašą. Brolį ji atpažino iš drabužių ir eisenos.

Brolis seseriai už gerą geru neatsilygino

Moteris suprato, kad brolis apie jos atostogas ir nebuvimą namuose sužinojo pamatęs į feisbuką įkeltas atostogų nuotraukas. Parašęs jai ir pagyręs nuotraukas T.Juškevičius seseriai dar kartą parašė po kelių dienų ir paprašė paskolinti pinigų.

Moteris broliui parašė, kad pinigų paskolinti negali, nes banko sąskaitoje jų neturi.

Kai T.Juškevičius rašė šią žinutę ir prašė paskolinti pinigų, sesuo jau buvo spėjusi peržiūrėti jai atsiųstą vaizdo stebėjimo kameros įrašą ir žinojo, kad brolis su savo nepilnamete drauge apvogė jos butą.

Kad žino apie vagystę, T.Juškevičiui tada sesuo neprasitarė bijodama, kad jis nepaspruktų ir neimtų slapstytis.

Išsiaiškinę, kas galėjo apvogti butą, pareigūnai T.Juškevičių ir jo nepilnametę draugę sulaikė, kai šie nusipirkę traukinio bilietus ketino grįžti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.