Vilniaus policija sulaikė narkotikų platintojus

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, atlikę tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo sostinės Savanorių pr. ir jo apylinkėse, išėmė apie 65-70 g narkotinės medžiagos, kurios minimali vertė juodojoje rinkoje – 5 000 eurų, priemones narkotinėms medžiagoms sverti bei fasuoti, taip pat grynuosius pinigus, galimai gautus nusikalstamu būdu.

 Vilniaus policija sulaikė narkotikų platintojus.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vilniaus policija sulaikė narkotikų platintojus.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 2:06 PM, atnaujinta May 6, 2022, 2:12 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, gegužės 3 d. Savanorių pr. buvo sulaikytas neįgalus savarankiškai nevaikštantis vyras, vykdęs ir organizavęs narkotinių medžiagų platinimą. Kartu su juo sulaikytas ir automobilio vairuotojas, nuolat suteikdavęs pastarajam pavėžėjo paslaugas, už kurias buvo atsiskaitoma narkotinėmis medžiagomis.

Sulaikymo metu pas šiuos vyrus rasta ir paimta apie 35 g galimai narkotinės medžiagos – karfentanilio. Iš vieno šios medžiagos gramo platintojai padaro nuo 12 iki 18 dozių, vadinamų „čekių“, vieno tokio čekio kaina gatvėje – 6 eurai.

Pareigūnams tęsiant veiksmus, gegužės 5 d. sostinės Riovonių g. buvo sustabdytas lengvasis automobilis, kuriuo važiavo keturi asmenys: trisdešimt dvejų metų amžiaus moteris ir trys vyrai (41-erių m., 38-erių m. ir 29-erių m. amžiaus). Sulaikymo metu vienas jų, norėdamas sunaikinti narkotines medžiagas, bandė jas praryti, tačiau pareigūnams žaibiškai sureagavus, to padaryti nepavyko. Vienas iš sulaikytųjų yra iš Elektrėnų. Asmens apžiūros metu rasta apie 10 g narkotinės medžiagos, o kratos jo gyvenamojoje vietoje metu rasta ir paimta apie 25-30 g narkotinės medžiagos bei daiktas, panašus į šaunamąjį ginklą.

Priemonių metu iš viso sulaikyti šeši asmenys, trims jų pareikšti įtarimai. 

Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu nuo penkerių iki aštuonerių metų.

Trims asmenims pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pareigūnai išėmė apie 65-70 g narkotinės medžiagos, kurios minimali vertė juodojoje rinkoje – 5 000 eurų, priemonės narkotinėms medžiagoms sverti bei fasuoti, taip pat grynieji pinigai, galimai gauti nusikalstamu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.