Sukčių pasakos apie investicijas užbūrė Utenos pensininką: senolis patikėjo, kad kriptovaliuta jam sukraus turtus Prarado per 40 000 eurų

Sukčiais patikėjęs pensininkas iš Utenos per keturis mėnesius jiems pervedė daugiau nei 40 tūkst. eurų. Aferistai žadėjo, kad investavimo platformos 79 metų vyro sąskaitą išaugins, tačiau iš tikrųjų ji visiškai ištirpo.

 Patikėjęs sukčiais, žadėjusiais pelną investicijų platformose, pensininkas neteko daugiau nei 40 tūkst. eurų. <br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
 Patikėjęs sukčiais, žadėjusiais pelną investicijų platformose, pensininkas neteko daugiau nei 40 tūkst. eurų. <br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 6:36 PM

Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praėjusį penktadienį pradėjo tyrimą dėl didelio masto sukčiavimo atvejo.

Į teisėsaugą kreipėsi garbaus amžiaus gyventojas, praradęs 40 tūkst. 297 eurus.

Paaiškėjo, jog aferistai pensininką apgaudinėjo ištisus keturis mėnesius – nuo šių metų sausio 14-osios iki gegužės 5-osios.

Ši suma buvo išviliota ne per kartą. Patikėjęs apgavikų žodžiais, vyriškis į nurodytas sąskaitas pervesdavo jiems įvairias sumas, kurios sudarydavo po kelis arba keliolika tūkstančių eurų.

Tik praėjusią ketvirtadienį garbaus amžiaus vyras suprato, jog buvo apgaudinėjamas. Kitą dieną jis kreipėsi į policiją. 

Pirminiais duomenimis, pensininkas neteko visų savo santaupų.

Sukčiai tvirtino, jog jo lėšos bus panaudojamos įvairiose investicijų platformose – esą pensininkas netrukus uždirbs daug pinigų.

Naujienų portal lrytas.lt žiniomis, pensininkui buvo sekamos pasakos apie pelną, kurį atneš investicijos į kriptovaliutą. Tačiau apgavikai iš tikrųjų pinigus susižėrė į savo kišenes.

Sukčių pėdsakų pareigūnai dar nėra aptikę, vyksta jų paieškos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.