Barnis dėl užkandos baigėsi pliaukštelėjimu delnu, po kurio auka mirtinai nukraujavo

Jam prie stalo dėl užkandos priekaištauti ėmusiam sugėrovui delnu pliaukštelėjęs ir lūpą prakirtęs Akmenės rajono gyventojas 48 metų Stanislovas Kraujutis nemanė, kad dėl to bus apkaltintas nužudymu ir atsidurs teisiamųjų suole.

 Tragiškai pasibaigęs sugėrovų ginčas kilo dėl ne taip kaip reikėtų supjaustyto sūrio. <br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Tragiškai pasibaigęs sugėrovų ginčas kilo dėl ne taip kaip reikėtų supjaustyto sūrio. <br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 3:30 PM

S.Kraujutis nežinojo, kad jo sugėrovas turi problemų dėl kraujo krešėjimo, todėl pakako ir nedidelės žaizdos, kad vyras mirtinai nukraujuotų.

Tragiškai pasibaigusios išgertuvės Akmenės rajone, Spaigių kaime, vyko pernai balandžio 10-ąją.

Tądien S.Kraujutis svečiavosi pas savo gerą pažįstamą A.R.

Viešnagė baigėsi išgertuvėmis. Vyrai gėrė degtinę, o užkandai ant stalo pasidėjo sūrio, kurį S.Kraujutis supjaustė gabaliukais.

Užmetęs akį į užkandą A.R. ėmė priekaištauti sugėrovui, kad šis sūrį supjaustė ne taip kaip reikėtų.

Į sugėrovo priekaištus S.Kraujutis atsakė trenkdamas jam delnu į veidą. Po smūgio iš prakirstos A.R. lūpos ėmė bėgti kraujas. Į tai nei pats A.R., nei jo sugėrovas dėmesio nekreipė.

Vyrai susitaikė ir baigė gerti degtinę. Po to A.Kraujutis išėjo lauk, o A.R. liko namuose ir mirtinai nukraujavo.

Ekspertai nustatė, kad įtakos tokiai baigčiai turėjo ne tik kraujo nekrešėjimas, bet ir auka tapusio vyro intoksikacijos alkoholiu laipsnis.

Namuose rasto A.R. mirties priežastis tyrę pareigūnai greitai rado kaltininką.

Už grotų atsidūręs A.Kraujutis neneigė vožęs delnu sugėrovui į veidą ir prakirtęs lūpą, tačiau tvirtino nemanęs, kad tokia žaizda gali būti mirtina.

Tyrėjai A.Kraujutį apkaltino nužudymu ir jo bylą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Prieš teismą stojęs A.Kraujutis nuoširdžiai galėjosi dėl savo poelgio.

Kaltinamasis, kaip ir per ikiteisminį tyrimą, sakė nemanęs, kad pliaukštelėjimas sugėrovui delnu į veidą gali sukelti tokias pasekmes.

Teismas kaltinimą nužudymu A.Kraujučiui perkvalifikavo į kaltinimą neatsargiu gyvybės atėmimu ir skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Dvejiems metams už grotų keliausiantis vyras savo aukos artimiesiems taip pat privalės atlyginti per 30 tūkstančių eurų turtinę ir neturtinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.