Iš kontrabandinių cigarečių gabenimo užsidirbti susigundę baltarusiai stos prieš teismą

Šiaulių apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje dviem 36 ir 21 metų Baltarusijos piliečiams pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo gabenti akcizais apmokestinamų ir nepaženklintų banderolėmis 8 tūkst. vienetų cigarečių pakelių.

Iš kontrabandinių cigarečių gabenimo užsidirbti susigundę baltarusiai stos prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Iš kontrabandinių cigarečių gabenimo užsidirbti susigundę baltarusiai stos prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 10:47 AM, atnaujinta May 11, 2022, 10:49 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, šių metų kovo mėnesį kaltinamieji, dirbdami statybų įmonėje, Kaune, iš kitoje brigadoje dirbančio asmens sulaukė pasiūlymo užsidirbti iš Radviliškio į Kauną pervežant 8 tūkst. vienetų banderolėmis nepaženklintų cigarečių pakelių. Remiantis tyrimo metu gautais duomenimis, už tai Baltarusijos piliečiams buvo žadėtas 200 eurų atlygis.

Kaltinamieji, pradėję gabenti cigarečių paketus, sukrautus prie geležinkelio bėgių, Radviliškyje, link automobilio, buvo sulaikyti pareigūnų. Skaičiuojama, kad šių neteisėtų rūkalų vertė siekia beveik 29 tūkst. eurų.

Baltarusijos piliečiams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už šį nusikaltimą praeityje neteistiems vyrams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vien per šių metų balandžio mėnesį Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai į teismą perdavė 4 baudžiamąsias bylas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Trys iš jų teismui perduotos prokurorams surašius kaltinamuosius aktus, viena byla baigta pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Šiuo metu Šiaulių apygardos prokuratūros veiklos teritorijoje yra atliekama 10 ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.