Už nosies vilnietę pusę metų vedžioję sukčiai pinigus spaudė be gailesčio: nieko neįtarė net ir praradusi 29 tūkst. eurų

Prekiauti akcijomis ir valiutomis susigundžiusi vilnietė sukčių kišenes papildė daugiau kaip 54 tūkstančius eurų. Kad yra apgaudinėjama, moteris nesuprato net tada, kai buvo pranešta, kad pirmosios jos investijos nuėjo perniek.

Net ir patyrus nesėkmę „investavimo specialistai“ moterį įkalbėjo nenuleisti rankų ir toliau pervedinėti pinigus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Net ir patyrus nesėkmę „investavimo specialistai“ moterį įkalbėjo nenuleisti rankų ir toliau pervedinėti pinigus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Net ir patyrus nesėkmę „investavimo specialistai“ moterį įkalbėjo nenuleisti rankų ir toliau pervedinėti pinigus.<br>T.Bauro nuotr.
Net ir patyrus nesėkmę „investavimo specialistai“ moterį įkalbėjo nenuleisti rankų ir toliau pervedinėti pinigus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 8:22 AM

„Tapau sukčių auka, prašau išsiaiškinti visas aplinkybes“, – sostinės policijos pareigūnų dabar maldauja 47 metų Vilniaus gyventoja, kuri per savo patiklumą per kelis mėnesius prarado didelę sumą pinigų.

Policininkams moteris papasakojo, kad gavusi pasiūlymą pelningai investuoti internete ji nusprendė, jog papildomi pinigai jai pravers, ir, kaip tuo metu manė, pradėjo jai sėkmę atnešiantį verslą.

Pirma investicija sudegė

„Investavimas vyko interneto programoje „TradeVtech“.

Pirmus pinigus investavau spalio 31 d., paskutinį pervedimą atlikau šių metų gegužės 11 d.“, – teigė nukentėjusioji.

Per pirmąjį mėnesį moteris per šią platformą į akcijas ir valiutas investavo 29 tūkstančius eurų, tačiau čia ją ištiko pirmoji nesėkmė.

„Dėl netinkamos konsultacijos mano sąskaita buvo uždaryta, visi pinigai buvo prarasti“, – pasakojo nukentėjusioji.

Net ir praradusi 29 tūkst. eurų vilnietė neįtarė, kad susidūrė su sukčiais, ir toliau bendravo su tariamais „TradeVtech“ vadovais.

Moteriai suteikė vilties

Vadinamieji investavimo ekspertai pasiūlė moteriai nepasiduoti ir investuoti toliau.

„Jie sakė, kad man duos kaip kompensaciją 20 tūkst. eurų, jei investuosiu dar 10 tūkst. eurų“, – pasakojo moteris.

Apsidžiaugusi, kad atgaus didžiąją dalį prarastų pinigų, vilnietė toliau pervedinėjo savo pinigus tikėdamasi, jog jau netrukus jie jai sugrįš su kaupu.

„Jie man sakydavo, kad investuok dar 5 tūkst., dar 10 tūkst., po to pasakė, kad jei investuosiu dar 25 tūkst. eurų, sąskaitą galėsiu uždaryti ir iškart papildomai gausiu 5 tūkst. eurų“, – pareigūnams pasakojo nukentėjusioji.

Prašymas iškart investuoti 25 tūkst. eurų tapo ta suma, po kurios moteris susimąstė, ar visą pusmetį ji tikrai bendravo ne su sukčiais, todėl praėjus kelioms dienoms po paskutinio investavimo kreipėsi į policiją ir paprašė pareigūnų išsiaiškinti, kam ji pervedė 54 tūkst. 300 eurų.

Vilniaus policija dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Moterį apgaudinėjusiems aferistams gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tikina, kad nieko nedarė

Ši vilnietė ne vienintelė, kuri pastarosiomis dienomis apsilankė pas sostinės policijos pareigūnus ir pranešė netekusi banko sąskaitose laikytų pinigų.

Kiek anksčiau 3650 eurų netekusi 56 metų moteris policininkams aiškino, kad eurai iš jos sąskaitos paslaptingai dingo, nors ji esą niekam jų nepervedinėjo ir jokių neaiškių nuorodų neatidarinėjo.

„Pinigai buvo pervesti į man nežinomą sąskaitą, operacijos atliktos šių metų balandžio 25–gegužės 12 dienomis“, – tvirtino vilnietė.

48 metų vyras pasiskundė, kad neteko 999 eurų, kai į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo trumpąją žinutę su keista nuoroda ir susigundė pasižiūrėti, kas joje yra.

Paspaudusi sukčių atsiųstą nuorodą nukentėjo ir 50 metų moteris.

Iš jos sąskaitos buvo pasisavinti 1497 eurai.

Dar viena nukentėjusioji, 27 metų vilnietė, nežinomą internetinę nuorodą gavo ir ją atidarė mobiliojoje „Vinted“ programėlėje. Šio smalsumo pasekmės – iš banko sąskaitos dingę 292 eurai ir 60 centų.

Nukreipė į netikrą svetainę

66 metų Panevėžio rajono gyventoja sulaukė nepažįstamos moters telefono skambučio.

Skambintoja prisistatė esanti banko darbuotoja ir pranešė, kad nusikaltėliai bando pasisavinti jos pinigus.

„Bankininkė“ dėstė, kad buvo įsibrauta į moters sąskaitą ir bandyta persiųsti pinigus į Estijoje esantį banką. Išgąsdinta moteris sutiko pasakyti prisijungimo kodus.

Vos tik sužinojo šiuos svarbius duomenis, „bankininkė“ baigė pokalbį.

Po kurio laiko patikrinusi sąskaitą nukentėjėlė pamatė, kad nebėra 6 tūkst. eurų.

Prieš dieną į policiją kreipėsi į internetinių sukčių pinkles patekusi 51 metų panevėžietė.

Jos teigimu, dar prieš 2 savaites į telefoną atskriejo SMS žinutė su reikalavimu atnaujinti banko programą.

Paspaudusi žinutėje esančią nuorodą moteris buvo nukreipta į banko tinklalapį, suvedusi duomenis prisijungė.

Banko tinklalapis atrodė tikroviškai – turėjo reikiamus rekvizitus, buvo pateikti telefono numeriai ir banko adresas, todėl panevėžietė nepastebėjo jokios klastos.

Tik vėliau paaiškėjo, kad banko tinklalapis buvo netikras.

Sužinoję moters prisijungimo kodus apgavikai per du kartus iš jos sąskaitos pasisavino 2,2 tūkst. eurų.

54 300

Tiek eurų prarado vilnietė, pusmetį pinigus pervedinėjusi sukčiams ir maniusi, kad sėkmingai investuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.