Verslininkui ir Panevėžio teks stoti prieš teismą dėl bandymo papirkti Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje mėginimu papirkti Neringos merą bei UAB „Neringos vanduo“ direktoriaus papirkimu kaltinamas 47-erių metų verslininkas iš Panevėžio.

Verslininkui ir Panevėžio teks stoti prieš teismą dėl bandymo papirkti Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Verslininkui ir Panevėžio teks stoti prieš teismą dėl bandymo papirkti Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2022, 10:03 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą šioje byloje per 7 mėnesius atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis verslininkas, siekdamas, kad tarp teismo sprendimu aukciono laimėtoju pripažinto dalyvio ir šį sprendimą apeliacinės instancijos teisme ginčijančių aukciono organizatoriaus UAB „Neringos vanduo“, Neringos savivaldybės administracijos ir nelaimėjusio aukciono dalyvio, būtų sudaryta taikos sutartis, 2021 metų spalį pasiūlė Neringos savivaldybės merui ne mažesnį kaip 10 tūkst. eurų kyšį. Pastarajam neišreiškus sutikimo priimti siūlomą kyšį, verslininkas, siekdamas minėtos taikos sutarties pasirašymo, 2021 metų lapkričio pabaigoje 10 tūkst. eurų kyšį davė su teisėsaugos institucijomis bendradarbiavusiam bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui.

Apie galimai neteisėtus verslininko iš Panevėžio veiksmus STT pareigūnams pranešė Neringos meras.

Baudžiamasis kodeksas asmeniui, kuris tiesiogiai pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, gali būti baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.