Į Lietuvą pėsčiomis ėjęs rusas pasieniečiams ištiesė klastočių pilną pasą

Medininkų punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido pėsčiomis ėjusio Rusijos piliečio. Jo pase VSAT pareigūnai aptiko, įtariama, suklastotus dviejų valstybių sienos kirtimo spaudus. Taip pat paaiškėjo, kad padirbta yra ir užsieniečio turėta austriška nacionalinė viza.

 Į Lietuvą pėsčiomis ėjęs rusas pasieniečiams ištiesė klastočių pilną pasą.<br> VSAT nuotr.
 Į Lietuvą pėsčiomis ėjęs rusas pasieniečiams ištiesė klastočių pilną pasą.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-03 13:51, atnaujinta 2022-06-03 13:53

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį prieš pat vidurnaktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų punkte patikrino 35-erių Rusijos piliečio pateiktus dokumentus. Užsienietis iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos atvyko pakeleivingu automobiliu, o į patikrinimo zoną atėjo pėsčiomis.

Kontrolės metu ruso pateiktas pasas buvo tvarkingas, tačiau VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į jame neva Austrijos bei Lenkijos pasienio pareigūnų dėtus atvykimo bei išvykimo spaudus. Pirminiais duomenimis, jie – suklastoti. Taip pat nustatyta, kad padirbta yra ir Rusijos piliečio turėta Austrijos nacionalinė viza.

VSAT pareigūnai specialiomis žymomis panaikino vizą ir anuliavo įtartinus sienos kirtimo spaudus. Galiojantis ruso pasas grąžintas savininkui kartu su Lietuvos pasieniečių surašytu atsisakymu leisti atvykti į šalį. Užsienietis pėsčiomis grįžo į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.