Radviliškyje ir Šiauliuose paaugliai taip paminėjo Vaikų gynimo dieną, kad teko įsikišti policijai

Keliems vaikų globos namų auklėtiniams Radviliškyje bei Šiauliuose Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga vykę renginiai buvo nė motais – nepilnamečiai nusprendė pasilinksminti savaip.

 Radvilškyje ir Šiauliuose polcija sulaikė kelturis nusikaltimais įtartus vaikų globos namų auklėtinius.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Radvilškyje ir Šiauliuose polcija sulaikė kelturis nusikaltimais įtartus vaikų globos namų auklėtinius.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 9:13 AM

Šių paauglių „veiklos“ rezultatus įvertinę policijos pareigūnai pradėjo net tris ikiteisminius tyrimus.

Birželio pirmąją į darbą atėję Radviliškyje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje įsikūrusios įmonės darbuotojai pastebėjo, kad du aptvertoje, tačiau nesaugomoje aikštelėje stovintys jų automobiliai yra apgadinti.

Nakčiai 2003 metais pagamintas BMW 320 ir 2005 metais pagamintas „Volkswagen Golf“ šioje aikštelėje buvo palikti neužrakinti ir su rakteliai užvedimo spynelėse.

Kilo mintis, kad šiuos automobilius kažkas buvo pasiėmęs pasivažinėti ir tuomet juos apgadino.

Radviliškyje jau buvo pasitaikę, kad neužrakintus automobilius iš aikštelės nakčiai buvo pagrobę papramogauti sumanę paaugliai. Tąkart niekadėjai buvo demaskuoti ir turėjo atsakyti už tai, ką padarė.

Tyrimą dėl automobilių vagystės trečiadienį pradėję policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į išvakarėse gautą pranešimą apie tai, kad nakčiai į Radviliškio pagalbos šeimai centrą negrįžo du globotiniai.

Abu globotiniai į pagalbos šeimai centrą grįžo tik paryčiais.

Pareigūnai nusprendė užsukti į centrą ir pakalbėti su abiem naktį nežinia kur praleidusiais vaikinais.

Patyrę tyrėjai išsiaiškino, kad septyniolikmetis ir neseniai pilnametystės sulaukęs globotiniai kartu su dar vienu buvusiu šeimos centro globotiniu naktį ne tik važinėjosi pagrobtais automobiliais, bet ir apvogė Radviliškyje, Aušros gatvėje, esančią kavinę.

Į šią kavinę vagišiai pateko atstūmę plastikinį langą. Iš kasos aparato jie pagrobė ten rastus dvidešimt eurų.

Sulaikyti pagalbos šeimai centro globotiniai buvo nuvežti į policijos komisariatą apklausai. Pareiškus įtarimus dėl vagystės jie buvo paleisti į laisvę.

Dar du nepilnamečiai trečiadienį į policijos komisariatą pateko Šiauliuose.

Tądien apie 19 valandą du šešiolikos metų vaikų globos namų auklėtiniai užsuko į Šiauliuose, Kviečių gatvėje esančią parduotuvę ir iš šaldytuvo pavogė valgomųjų ledų.

Pardavėjai pastebėjus vagystę, vagišiai jau buvo sėję pasprukti.

Po pusvalandžio vienas paauglys vėl grįžo į parduotuvę ir kėsinosi pavogti sausainių. Jam sukliudyti bandžiusiai 61 metų pardavėjai vagišius į akis papurškė ašarinių dujų.

Nukentėjusiajai prireikė medikų pagalbos.

Medikai pardavėjai konstatavo ragenos ir junginės maišelio nudegimą. Suteikus medicininę pagalbą moteris buvo išleista gydytis ambulatoriškai.

Vagystę iš parduotuvės tirti ėmę pareigūnai netrukus sulaikė abu vagišius ir uždarė juos į areštinę.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.