Teismas: „Panevėžio kranai“ draudikei turi atlyginti per 250 tūkst. eurų žalą

Statybinės įrangos nuomos įmonė „Panevėžio kranai“ draudimo bendrovei „Compensa“ turi atlyginti per 250 tūkst. eurų nuostolių, kuriuos draudikė patyrė išmokėjusi išmoką dėl sugadintų staklių – jas numetė sulūžęs bendrovės kranas, nusprendė teismas.

Lūžus krano strėlei 252 tūkst. eurų kainavusios staklės buvo numestos ir nepataisomai sugadintos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lūžus krano strėlei 252 tūkst. eurų kainavusios staklės buvo numestos ir nepataisomai sugadintos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 7:53 AM

Lietuvos apeliacinis teismas birželio 2 dieną paliko galioti „Panevėžio kranams“ nepalankią Panevėžio apygardos teismo pernai liepą priimtą nutartį – pagal ją draudikei buvo priteista kompensacija.

„Būtent nuomotojas („Panevėžio kranai“ BNS) atsako už žalą tretiesiems asmenims, padarytą išnuomota transporto priemone, kai buvo teikiamos vairavimo ir techninės priežiūros paslaugos“, – rašoma teismo nutartyje.

Joje nurodoma, kad incidentas įvyko 2020 metų kovą, kai Panevėžyje bendrovės „Langemė“ teritorijoje „Panevėžio kranų“ darbuotojas mobiliu kranu kėlė įmonei „Amatecha“ priklausančias lazerinio pjovimo stakles. Lūžus krano strėlei 252 tūkst. eurų kainavusios staklės buvo numestos ir nepataisomai sugadintos.

Compensa Vienna Insurance Group“ staklių savininkei sumokėjo draudimo išmoką ir pareikalavo, kad šias išlaidas atlygintų kraną kartu su mašinistu išnuomoję „Panevėžio kranai“. Pastarieji aiškino, jog žalą draudikei turi atlyginti „Langemė“, nes ji buvo išsinuomojusi kraną, be to, incidentas įvyko jos teritorijoje.

Pirmosios instancijos teismas buvo nusprendęs, kad incidento nuostolius turi atlyginti „Panevėžio kranai“, nes būtent šios įmonės darbuotojas – krano mašinistas – valdė kraną, o krovinys buvo sugadintas ne blogai jį prikabinus, o dėl netinkamo krano panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.