Visoje Lietuvoje siautėjęs sukčius iš Moldovos pasinaudojo karu Ukrainoje: įkliuvo dėl KET pažeidimo

Mažiausiai penkiuose Lietuvos rajonuose senyvus žmones mulkinęs ir apvaginėjęs Moldovos pilietis įkliuvo, kai jo automobilį įsidėmėjo vienas budrus asmuo, o policija sulaikė už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Visoje Lietuvoje siautėjęs sukčius iš Moldovos pasinaudojo karu Ukrainoje: įkliuvo dėl KET pažeidimo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Visoje Lietuvoje siautėjęs sukčius iš Moldovos pasinaudojo karu Ukrainoje: įkliuvo dėl KET pažeidimo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 2:29 PM

Nuo vagiliaujančio aferisto pirma garbaus amžiaus moteris nukentėjo prieš 3 savaites. Tąsyk į neužrakintus 95 metų pensininkės namus Liepalotų kaime (Šakių r.) atėjo jaunas rusakalbis vyras.

Šeimininkė nelabai moka rusiškai, bet suprato, kad juodbruvas vyras renka aukas Ukrainos pabėgėliams. Moteris ketino paaukoti ir iš lėto ėjo pasiimti piniginės.

Atvykėlis neketino gaišti, baiminosi būti kieno nors užkluptas, tad pats įžūliai ėmė šniukštinėti po kambarius, naršyti stalčiuose.

Miegamajame stovinčioje komodoje jis aptiko šeimininkės piniginę, kurioje buvo 700 eurų. Senyvo amžiaus moteris negalėjo pasipriešinti apsimetėliui. Jis išėjo su grobiu ir išvažiavo automobiliu.

Po nepažįstamojo išpuolio atsitokėjusi pensininkė apie nusikaltimą pranešė giminaičiams, o jie informavo Šakių policijos pareigūnus.

Pastarieji teigė, kad sukčius neseniai buvo sučiuptas Panevėžyje, kai vienas akylas gyventojas pranešė įtartino automobilio numerius. Buvo paskelbta mašinos paieška.

35 metų moldavo vairuojamas automobilis į policijos akiratį pakliuvo dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Patikrinę duomenų bazes pareigūnai sužinojo apie paiešką ir sulaikė vairuotoją.

Per asmens apžiūrą pas jį buvo rasta 5,5 tūkst. eurų. Paaiškėjo, kad moldavas buvo apsistojęs viename Kauno viešbučių ir važinėdavo ieškoti aukų į gretimus Ukmergės, Kėdainių, Lazdijų, Šakių rajonus.

Sulaikytasis pareigūnus tikino esąs automobilių prekeivis. Neva Lietuvoje nupirktas mašinas jis gabendavo į Rusiją ir Baltarusiją. Pareigūnams šis pasakojimas kelia abejonių. Galbūt moldavas į Lietuvą atvyko tik apgaudinėti ir vogti. Juolab kad pats įtariamasis atvirai pasakojo, kaip rinkosi aukas.

Jos turėdavo būti garbaus amžiaus, nes yra patiklesnės, fiziškai silpnesnės, todėl moldavas, atvažiavęs į kokią nors gyvenvietę, dairydavosi, kuriame kieme nėra automobilių, vaikų žaidimų aikštelių, – vadinasi, ten nėra ir jaunų žmonių.

Šis sukčius į Lietuvą atsibastė dar iki Rusijai užpuolant Ukrainą. Tada jis siūlydavo pirkti cukraus, bet paėmęs pinigus dingdavo.

Karas Ukrainoje moldavui tapo cinišku pretekstu pasipinigauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.