Kalėjimo bėglys sučiuptas po trijų mėnesių slapstymosi

Policijos pareigūnai po trijų mėnesių slapstymosi sulaikė iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pasprukusį kalinį.

 Kalėjimo bėglys sučiuptas po trijų mėnesių slapstymosi.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 Kalėjimo bėglys sučiuptas po trijų mėnesių slapstymosi.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-20 16:33, atnaujinta 2022-06-20 16:36

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, praeitą savaitę buvo sulaikytas Tadeušas Višnevskis. Atvirojoje kolonijoje bausmę atliekančio nuteistojo paieška buvo paskelbta kovo 16 dieną, kai vyras buvo išleistas pas medikus ir negrįžo.

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos padėkojo policijos pareigūnams, sėkmingai vykdžiusiems nuteistojo paiešką.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Nuteistieji į atvirąsias kolonijas pastaruoju metu negrįžta dažnai.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.