Dviejų žmonių sužalojimu peiliu Naujamiestyje įtariamas vyras buvo blaivus

Vilniuje, Naujamiesčio rajone, du žmones, kaip įtariama, peiliu sužalojęs vyras buvo blaivus, skelbia policija.

Dviejų žmonių sužalojimu peiliu Naujamiestyje įtariamas vyras buvo blaivus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Dviejų žmonių sužalojimu peiliu Naujamiestyje įtariamas vyras buvo blaivus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 8:48 AM, atnaujinta Jul 11, 2022, 8:51 AM

Kaip skelbė BNS, sekmadienio pavakare, apie 16 val. 42 min., Birželio 23-iosios gatvėje, daugiabučių namų kieme, vyras peiliu sužalojo moterį ir vyrą.

Pasak Policijos departamento, 37 metų vyras peiliu sužalojo 43 metų moterį ir 82 metų vyrą. Nukentėjusieji paguldyti į ligoninę.

Įtariamasis blaivus, jis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus savo artimojo giminaičio ar šeimos nario sužalojimo.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, incidentas įvyko Birželio 23-osios gatvėje, už kelių šimtų metrų yra įsikūręs Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, už keliasdešimt metrų nuo įvykio vietos – vaikų lopšelis darželis, Vilniaus miesto krizių centras.

Pasak įvykio liudininkų, vyras peiliu sužalojo savo seserį, galbūt ją apginti bandžiusį pagyvenusį vyrą ir baltą šunį. Įvykio liudytojai, aplinkinių namų gyventojai pasakojo BNS, kad vyras galbūt turi psichikos sveikatos problemų, jam anksčiau ligoninėje jau buvo teikta pagalba.

Kai kurie liudininkai matė, kad vyras galbūt smurtauja prieš moterį, tačiau didelį peilį pastebėjo ne iškart. Nuo užpuoliko liudininkai bėgo slėptis į gretimo namo laiptinę.

Įvykio vietoje dirbo 3–4 policijos ekipažai, du greitosios pagalbos automobiliai išgabeno nukentėjusiuosius. Pasak liudytojų, žmonės sužaloti sunkiai. Pasak namo gyventojų, nukentėjusi moteris augina du vaikus. Jie įvykio metu nenukentėjo, manoma, kad jie tada buvo bute.

Įtariamasis ėjo per kiemus Naugarduko gatvėje. Netoliese nuo įvykio vietos esančioje krepšinio aikštelėje žaidęs vyras rajono grupėje „Naujamiestis. Su meile“ sekmadienio pavakare paskelbė, kad Birželio 23-osios gatvėje peiliu sužalota moteris, o ją galbūt sužalojęs vyras ir pro krepšinį žaidusius žmones praėjęs suriko „esą papjovė paršą dėl savęs ir savo sūnaus“. Paskui, eidamas pro kitus žmones, kalbėjo, kad „reikės pradėti žudyti žmones“.

Pasak liudytojų, įtariamasis netrukus buvo sulaikytas arčiau miesto centro.

Išpuolis su peiliu viešoje vietoje sukrėtė Naujamiesčio bendruomenę. Ramiame, centrinėje miesto dalyje esančiame rajone pastaraisiais metais gausiai kuriasi jaunos šeimos, čia nuolat kyla naujų gyvenamųjų namų, ofisų pastatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.