Dviejų žmonių sužalojimu Naujamiestyje įtariamas vyras suimtas trims mėnesiams

Dviejų žmonių sužalojimu peiliu Vilniuje, viešoje vietoje Naujamiestyje, įtariamas vyras teismo sprendimu suimtas trims mėnesiams.

Dviejų žmonių sužalojimu Naujamiestyje įtariamas vyras suimtas trims mėnesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dviejų žmonių sužalojimu Naujamiestyje įtariamas vyras suimtas trims mėnesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 9:55 AM, atnaujinta Jul 12, 2022, 9:59 AM

Tai antradienį BNS pranešė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Veikos kvalifikavimo klausimas dar sprendžiamas“, – sakė ji.

Po įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus savo artimojo giminaičio ar šeimos nario sužalojimo.

Du sunkiai nukentėję žmonės pirmadienį dar buvo gydomi ligoninės reanimacijoje.

Sekmadienio pavakare, apie 16 val. 42 min., Birželio 23-iosios gatvėje, daugiabučių namų kieme, 37 metų vyras peiliu sužalojo moterį ir vyrą. Nukentėjusioji yra įtariamojo 43-ejų sesuo. 82 metų vyras yra ją gelbėti bandęs vietinis gyventojas.

Įtariamasis buvo sulaikytas, jis buvo blaivus.

Įvykio liudytojai, aplinkinių namų gyventojai pasakojo BNS, kad vyras galbūt turi psichikos sveikatos problemų, jam anksčiau ligoninėje jau buvo teikta pagalba.

Pasak G. Vitkauskaitės-Šatkauskienės, įtariamasis anksčiau buvo teistas du kartus – už fizinio skausmo sukėlimą ir viešosios tvarkos pažeidimą.

Incidentas įvyko Birželio 23-osios gatvėje, už kelių šimtų metrų yra įsikūręs Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, už keliasdešimt metrų nuo įvykio vietos – vaikų lopšelis darželis, Vilniaus miesto krizių centras.

Kai kurie liudininkai matė, kad vyras galbūt smurtauja prieš moterį, tačiau didelį peilį pastebėjo ne iškart. Nuo užpuoliko liudininkai bėgo slėptis į gretimo namo laiptinę.

Įtariamasis ėjo per kiemus Naugarduko gatvėje. Netoliese nuo įvykio vietos esančioje krepšinio aikštelėje žaidęs vyras rajono feisbuko grupėje „Naujamiestis. Su meile“ sekmadienio pavakare paskelbė, kad Birželio 23-osios gatvėje peiliu sužalota moteris, o ją galbūt sužalojęs vyras ir pro krepšinį žaidusius žmones praėjęs suriko „esą papjovė paršą dėl savęs ir savo sūnaus“. Paskui, eidamas pro kitus žmones, kalbėjo, kad „reikės pradėti žudyti žmones“.

Pasak liudytojų, įtariamasis netrukus buvo sulaikytas arčiau miesto centro.

Išpuolis su peiliu viešoje vietoje sukrėtė Naujamiesčio bendruomenę. Ramiame, centrinėje miesto dalyje esančiame rajone pastaraisiais metais gausiai kuriasi jaunos šeimos, čia nuolat kyla naujų gyvenamųjų namų, ofisų pastatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.