Po 20-metės išžaginimo per vakarėlį sodyboje Jurbarko rajone prabilo liudininkai

Liepos 7 d., apie 23.30 val., policijai buvo pranešta apie galimą išžaginimą. 20-etė tikino, kad Jurbarko rajone, Kartupėnų kaime, panaudodamas smurtą ją išžagino 28-erių vyras.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-14 10:44

Įtariamąjį Jurbarke policija sulaikė kitą dieną.

Teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 1 dalį, kuri teigia, kad tas, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

„Įtariamasis buvo sulaikytas. Jis nėra suimtas, jam paskirta kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Teisėsaugai šis asmuo nėra žinomas. Auka ir nukentėjusysis buvo pažįstami iš anksčiau ir kartu su kompanija linksminosi sodyboje“, – teigiama Marijampolės AVPK atsakyme.

Daugiau informacijos teisėsauga pateikti atsisako motyvuodama ikiteisminiu tyrimu.

Redakcijai pavyko rasti keletą vakarėlio liudininkų, kurie padėjo sudėlioti dalį vaizdo, kas vyko liepos 7-osios vakarą sodyboje.

„Atvažiavo draugų kompanija, pabuvo, šiek tiek išgėrė šampano. Ta mergina buvo prilipusi prie vyruko ir jie nuėjo į antrą sodybos aukštą pabūti dviese. Buvo užlipę žmonės kartą ar du, matė, kad jie ten meiliai glaustosi. Norėdami daugiau privatumo jie nuėjo į trečią aukštą. Paskui abu atėjo prie visų. Pabuvo kiek. Tuomet tos merginos atvažiavo kažkoks vaikinas ir jie išvažiavo“, – pasakojo vienas liudininkų.

Vyras tikino, kad nei riksmų, nei triukšmo, nei kokių nors pasipriešinimo galimam prievartautojui ženklų nei matė, nei girdėjo, nors visą laiką buvo prie pastato arba jame. Įtarimų, kad kažkas gali būti ne taip irgi nekilo, nes prie visų grįžusi porelė elgėsi įprastai ir meiliai vienas kito atžvilgiu.

Pasak liudininko, netrukus išvykusioji pradėjo reikalauti pinigų iš vaikino, su kuriuo leido vakarą. Esą buvo prašoma penkių tūkstančių eurų, nes kitaip bus kreiptasi į policiją ir parašytas pareiškimas dėl išžaginimo.

„Jie ir pas to vyruko tėvus naktį buvo nuvažiavę, reikalavo pinigų. Tai tie policiją iškvietė ir pareiškimą parašė“, – pasakojo sodyboje su kompanija laiką leidęs žmogus.

Vis tik, kokios tiksliai buvo nemaloniai pasibaigusio vakarėlio aplinkybės, nustatys teisėsauga.

Kol kas, redakcijos žiniomis, sodyboje policijos tyrėjai nesilankė, įrodymų nerinko, liudininkų neapsklausė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.