Teismo vertinimas: „Kamuolinių“ gaujos nariams kardomosios priemonės yra pakankamos

Teismo sprendimu buvo atmesti prokurorų skundai dėl 2022 metų liepos 12 ir 15 dienų nutarčių, jomis Tomui Gaidankai, Giedriui Janoniui, Genadijui Borisovui, Deividui Čereškai nebuvo pratęstas suėmimo terminas, o skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Teismo vertinimas: „Kamuolinių“ gaujos nariams kardomosios priemonės yra pakankamos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Teismo vertinimas: „Kamuolinių“ gaujos nariams kardomosios priemonės yra pakankamos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-27 17:01

Pirmosios instancijos teismas „kamuoliniams“ skyrė intensyvią priežiūrą 6 mėnesiams, dokumentų paėmimą, taip pat trims iš kaltinamųjų papildomai paskyrė užstatą: G.Janoniui teismas skyrė 30 tūkst. eurų, D.Čereškai – 20 tūkst. eurų, G.Borisovui – 10 tūkst. eurų užstatus.

Prokurorai prašė padidinti užstato dydžius.

Teismas pažymėjo, kad prokurorų prašomos užstato sumos yra didelės ir nėra duomenų, jog kaltinamieji galės jas įmokėti.

Anot teismo, tikėtina, kad kaltinamieji neišvengs tolimesnio suėmimo jų atžvilgiu taikymo – jiems neįmokėjus skirto užstato, gali būti svarstomas suėmimo skyrimas.

Pasak teismo, suėmimas negali būti tęsiamas toliau.

„Suėmimo taikymas šiuo atveju nėra pateisinamas ir negali būti toliau tęsiamas. Suėmimai šiems kaltinamiesiems buvo taikomi daugiau nei ketverius metus, o pirmosios instancijos teisme prasidėjęs bylos nagrinėjimas dėl pateiktų kaltinimų apimties, tikėtina, taip pat užtruks palyginti ilgą laiko tarpą“, – teigiama pranešime.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegijos vertinimu, kaltinamiesiems skirtos asmens teises ir laisves varžančios kardomosios priemonės yra pakankamos ir proporcingos.

Teismo priimtos nutartys įsigalioja jų priėmimo dieną ir yra neskundžiamos.

Kauno apygardos teismo nagrinėjamą baudžiamąją bylą sudaro 424 tomai, surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys apie 1999 – 2018 metais galimai padarytus „kamuolinių“ nusikaltimus, iš viso – 51 veiką.

Šio susivienijimo nariai kaltinami ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimu ir vadovavimu jam, nužudymu, pasikėsinimu nužudyti, mažiausiai septynių asmenų sveikatos sutrikdymu, neteisėtu laisvės atėmimu, turto prievartavimu ir kitais labai sunkiais ir sunkiais nusikaltimais, kurie pasižymėjo ypatingu žiaurumu ir fizinio smurto panaudojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.