Savaitgalį palapinėje laiką leisti norėję šiauliečiai atsidurs kalėjime: pritrūkę alkoholio sužvėrėjo

Savaitgalį romantiškai palapinėje praleisti užsigeidę šiauliečiai keliaus į kalėjimą – mat svaigalų pritrūkę banditai apiplėšė irkluotojų bazę ir sumušė ją saugančią pensinio amžiaus moterį.

Alkoholio pritrūkę du šiauliečiai šių metų sausį nuniokojo irkluotojų bazę.<br> lrytas.lt montažas.
Alkoholio pritrūkę du šiauliečiai šių metų sausį nuniokojo irkluotojų bazę.<br> lrytas.lt montažas.
Alkoholio pritrūkę du šiauliečiai šių metų sausį nuniokojo irkluotojų bazę.<br>G.Šiupario nuotr.
Alkoholio pritrūkę du šiauliečiai šių metų sausį nuniokojo irkluotojų bazę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 7, 2022, 10:00 AM

Su įkalčiais sučiupti plėšikai suskubo atgailauti, pripažino kaltę, todėl teismas bylą išnagrinėjo taikant sutrumpintą įrodymų tyrimo tvarką.

Tai garantavo plėšikams trečdaliu mažesnę bausmę.

12-ą kartą prieš teismą stojusiam 25 metų Mantui Bardauskui skirta sumažinta 4 metų ir 8 mėnesių įkalinimo bausmė. Anksčiau 3 kartus teistam jo bendrininkui 21 metų Eimantui Pupštai kalinimo įstaigoje teks praleisti 4 metus.

Teismas patenkino ir civilinius ieškinius. Sužalotai sargei priteista daugiau kaip 4550 eurų turtinei, neturtinei žalai bei išlaidoms advokatui atlyginti. „Sodrai“ ir Ligonių kasai nuteistieji privalės kiekvienas atlyginti daugiau kaip po 1400 eurų.

Vyrams reikėjo romantikos

Istorija prasidėjo šių metų sausio 22 dieną, kai M.Bardauskas, E.Pupšta ir į teisiamųjų suolą nepatekęs jų bičiulis sumanė atšvęsti artėjantį savaitgalį.

Trijulė namuose švęsti nenorėjo, tad išgertuves nutarė surengti Talkšos ežero pakrantėje. Nors lauke spaudė šaltis, šiauliečiai pasiėmė palapinę ir ją pasistatė kitapus ežero.

Jauni vyrai gėrė visą dieną, o šeštadienį paryčiais atsargos baigėsi. 5 butelius viskio, likerio ir degtinės ištuštinusi kompanija nusprendė 5 val. ryto eiti į kitą ežero pusę ir pabandyti nusipirkti svaigalų. Į Šiaulių miestą išsiruošė M.Bardauskas su E.Pupšta, o jų draugas pasiliko kurstyti laužo.

Užpuolė komplekso sargę

Girtų šiauliečių žygis į kitą ežero pusę baigėsi šnipštu – alkoholio nusipirkti nepavyko. Tada jų akį patraukė sporto mokyklai „Atžalynas“ priklausantis irklavimo bazės kompleksas.

Paežerėje esančius sportininkų bei trenerių persirengimo namelius, motelį, sandėlį, dirbtuves saugo sargas. Tąnakt budėjo 67 moteris, kuri paryčiais išsivirė kavos ir sumanė nueiti iki tualeto.

Šiaulietė pastebėjo prie pastato, kuriame laikomos valtys, besisukinėjančius vyriškius. Moteris šūktelėjo, kad nepažįstamieji nedelsdami išeitų iš teritorijos, bet juodu ėmė eiti iš paskos.

Išvydusi, kad yra sekama, sargė skubėjo į dirbtuvėse įrengtą budėjimo vietą, bet prišokęs kaukėtas M.Bardauskas neleido uždaryti durų. Į moters riksmą „ką darai?“ įsibrovėlis atsakė stipriu smūgiu į galvą, ir sargė parkrito ant grindų.

Pagriauta šiaulietė stvėrė užplikytos kavos puodelį ir šliūkštelėjo banditui į krūtinę. Tai dar labiau suerzino banditą ir jis ėmė spardyti pensininkę.

Nuniokojo olimpiečių namelį

Spyriai buvo stiprūs – moteriai lūžo šonkaulis, į galvos smegenis išsiliejo kraujas, sumušimais buvo nusėtas visas kūnas.

Vėliau į vidų įėjęs bendrininkas E.Pupšta sargės nelietė, bet pasiėmė jos planšetinį kompiuterį ir mobiliojo ryšio telefoną. Iš moters įsibrovėliai reikalavo pinigų, raktų, tačiau šiaulietė į darbą piniginės nesinešiojo.

Po kauke veidą slėpęs užpuolikas vėliau pasityčiodamas degino pačiūžas ir sargės klausinėjo, ar bandys kreiptis į policiją. Šiaulietis nedviprasmiškai pagrasino, kad apie užpuolimą prasitarusi moteris atsisveikins su gyvenimu.

Banditai dar įsilaužė į kelis namelius ir griebė viską, kas pakliuvo po ranka, – sportininkų maisto papildus, vitaminus, ekipuotę, kuprines, palapinę, miegmaišį, nešiojamąją garso kolonėlę, laikrodžius.

Vieno trenerio kambaryje plėšikai itin džiaugėsi radę kelis butelius alaus.

Įsilaužta ir į Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse bronzą laimėjusių irkluotojų Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko namelį.

Įsibrovėliai griebė viską – net medalius, dezodorantus, bet paliko tame pačiame namelyje laikytas dvi brangių slidžių poras.

Vėliau A.Lankas atgavo visus pagrobtus daiktus.

Nusekė šviežiais pėdsakais

Banditai grobį nutarė tempti į stovyklavietę. Pusiaukelėje jėgos išseko ir jie iš rankų paleido irkluotojams rėmėjų dovanotą televizorių.

Sudaužytą prietaisą netrukus rado šviežiais pėdsakais sekę pareigūnai.

Apie nusikaltimą žiauriai sumušta sargė pranešė, kai tik išėjo plėšikai. Moters mobiliojo ryšio telefoną banditai pasiėmė, todėl ji nuskubėjo į netoliese esantį gyvenamųjų namų kvartalą.

Netrukus pareigūnai jau sekė į kitą ežero pusę vedančiomis plėšikų pėdomis. Kitame krante tarp medžių kriminalistai išvydo palapinę, o joje – miegančius du įtariamuosius. Trečiasis jau buvo palikęs stovyklavietę.

Pažadinti šiauliečiai tikino, kad su nusikaltimu neturi nieko bendro, tačiau juos išdavė parsitempti pagrobti daiktai ir su pėdsakais sutampantis batų padų dydis ir raštas.

Supratę, kad neišsisuks, plėšikai pripažino savo kaltę.

Tiesa, M.Bardauskas bandė menkinti savo dalyvavimą spardant pensinio amžiaus moterį, bet teismas jo išvedžiojimais nepatikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu