Šengeno erdvėje užsibuvęs ir klastotę pateikęs baltarusis nakvojo areštinėje

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė pėsčiomis iš Lietuvos ėjusį Baltarusijos pilietį. Dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad vyro pase esanti Šengeno viza yra suklastota.

 Šengeno erdvėje užsibuvęs ir klastotę pateikęs baltarusis nakvojo areštinėje.<br> VSAT nuotr.
 Šengeno erdvėje užsibuvęs ir klastotę pateikęs baltarusis nakvojo areštinėje.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 1:32 PM, atnaujinta Aug 10, 2022, 1:33 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį vakare Medininkų punkte dirbę Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai patikrino iš Lietuvos pėsčiomis ėjusio 42-ejų Baltarusijos piliečio dokumentus.

Kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktame pase buvusi Šengeno viza. Pirminės patikros metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į Lietuvoje išduotos vizos hologramą – joje buvo matyti korekcijos požymių.

Paaiškėjo, kad baltarusis Šengeno erdvėje buvo nelegaliai, nes pasibaigė jo turėtos vizos galiojimo laikas. Klastotę specialia aparatūra ištyrę pasieniečiai nustatė, kad koreguojant dokumento blanką mėginta netesėtai pratęsti vizos galiojimo datą.

Baltarusiui neleista tęsti kelionės. Kaip ir kur užsienietis gavo tokią klastotę, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Vyras uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.